Ομόνοια: Πάθος και θέληση

Ο στόχος και τα κίνητρα για την Ομόνοια σε ένα μεγάλο ντέρμπι όπως το σημερινό, κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, είναι αυτονόητα και διαχρονικά. Δεν αλλάζουν ποτέ. Ανεξάρτητα της βαθμολογικής σημασία ή κρισιμότητας που μπορεί να συνοδεύει το κλασικό ντέρμπι του κυπριακού ποδοσφαίρου, αυτό που παίζει κυρίαρχο ρόλο στα «αιώνια» ραντεβού είναι το γόητρο, το πρεστίζ και τα… ανεκτίμητης αξίας πειράγματα των νικητών προς τους ηττημένους.

Τη διαχρονική σημασία του ντέρμπι «αιωνίων» γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ο Κώστας Καϊάφας,

ο οποίος τα έχει φάει με το κουταλάκι εδώ για 40 χρόνια. Η πρώτη του επαφή ήταν υπό την… ειδικότητα του υιού του παίκτη-θρύλου της Ομόνοιας, ακολούθως του οπαδού, πιο μετά του ποδοσφαιριστή και φυσικά επί σειρά ετών του αρχηγού της ομάδας και, πιο πρόσφατα, του προπονητή του «τριφυλλιού». Ο τεχνικός της Ομόνοιας γνωρίζει επίσης πολύ καλά πόσο σημαντική θα είναι η νίκη της ομάδας του στο σημερινό ντέρμπι, όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους, που είναι και αυτοί πολύ σημαντικοί, αλλά και για τον κόσμο της ομάδας. Οι φίλοι των «πρασίνων» θα έχουν μαζική παρουσία. Μαζικότερη και από αυτήν που είχαν στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, πριν από δύο εβδομάδες. Ο Κώστας Καϊάφας και οι παίκτες του δεν θέλουν να σκέφτονται με τίποτα πως θα δουν τον κόσμο τους να φεύγει από το ΓΣΠ με την πίκρα της ήττας. Γι’ αυτό και παρουσιάζονται αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι περνά από τα πόδια τους για να τους χαρίσουν τη νίκη, η οποία ουσιαστικά θα είναι και η πρώτη, πραγματικά πολύ μεγάλη νίκη στο ΓΣΠ, στη φετινή χρονιά.

Το ζητούμενο φυσικά είναι να δείξουν αυτή την αποφασιστικότητα, το πάθος και τη θέληση εκεί που πραγματικά έχει σημασία. Όχι πως από μόνα τους τα πιο πάνω στοιχεία διασφαλίζουν την επιτυχία, θα είναι όμως μια καλή βάση. Θα χρειαστεί και καθαρό μυαλό και περιορισμός των λαθών στο ελάχιστο, κάτι που δεν έγινε στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, και σωστή λειτουργία όλων των γραμμών. Αν συμβούν όλα τα πιο πάνω, τότε η Ομόνοια θα δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις που θα τη φέρουν πιο κοντά στη νίκη.Εκτός ο Μορέιρα!Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, έκπληξη προκάλεσε ο αποκλεισμός του Ζοσέ Μορέιρα από την αποστολή του σημερινού ντέρμπι, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Στα της ενδεκάδας, το μεγάλο ερωτηματικό έχει να κάνει με τον παίκτη που θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης. Γκαρσία ή Σκέμπρι. Ο Ρούνιε επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας και λογικά ο Γκουλόν μετακινείται στη μεσαία γραμμή. Επιστρέφουν και παίρνουν φανέλα βασικού οι Λομπιανίτζε και Ασίς.

Keywords
Τυχαία Θέματα