Ομόνοια: Ο Σκόρζα και οι εναλλακτικές

Στον Πολωνό τεχνικό έχει δοθεί συγκεκριμένη διορία να απαντήσει

-----------------------------------------------------------------------------

Την τελική απάντηση του Μάτσεϊ Σκόρζα ανέμεναν στην Ομόνοια μέχρι αργά χθες το απόγευμα (δεν προέκυψε εξέλιξη μέχρι την ώρα που η εφημερίδα μας παραδόθηκε στο τυπογραφείο). Ο 43χρονος Πολωνός τεχνικός «κέρδισε» τη διοίκηση των «πρασίνων» και μάλιστα υπήρξε και σύγκλιση στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών. Ωστόσο, ο Σκόρζα είχε ζητήσει λίγες μέρες διορία, μέχρι να λύσει κάποιες οικονομικές

διαφορές που είχε με την πρώην του ομάδα (Λεχ Πόζναν) και να λάβει την αποζημίωσή του. Στην Ομόνοια, όμως, δεν υπάρχει διάθεση και χρόνος για μεγάλη αναμονή και αν δεν υπήρξε θετική κατάληξη μέχρι χθες βράδυ, ή το αργότερο νωρίς σήμερα, τότε θα προχωρήσουν οι άλλες δυο - τρεις εναλλακτικές περιπτώσεις προπονητών που βρίσκονται στο τραπέζι. Άλλωστε, ο χρόνος τρέχει και αύριο η Ομόνοια θα πάει στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ με υπηρεσιακό τεχνικό. Ο Ισραηλινός Μπεν Σιμόν είναι πάντα στο προσκήνιο και η προσπάθεια που γίνεται είναι να ρίξει ακόμη λίγο τις οικονομικές του απαιτήσεις, ώστε να υπάρχει έτοιμη αξιόπιστη λύση σε περίπτωση που δεν προχωρήσει του Σκόρζα.

Προσηλωμένοι στο ντέρμπι
Μπορεί το θέμα προπονητή να μονοπώλησε το ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά αύριο η Ομόνοια έχει ντέρμπι. Και τι ντέρμπι! Το απόλυτο, κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλό της, τον ΑΠΟΕΛ, σε ένα κομβικό χρονικό σημείο για την ίδια. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι «πράσινοι» επιχειρούν μια νέα αρχή και θέλουν πάση θυσία τη νίκη, αλλά και το γεγονός ότι έχουν ξεκόψει αρκετά πίσω και ενδεχόμενη νέα ήττα αύριο θα τους αφήσει δεκατρείς βαθμούς πίσω από τους «γαλαζοκίτρινους», θέτοντάς τους ουσιαστικά νοκ άουτ από τη διεκδίκηση του τίτλου. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο οι Άκης Ιωακείμ και Μιχάλης Σεργίου, που θα είναι στον πάγκο αύριο, όσο και μέλη της διοίκησης προσπάθησαν τις τελευταίες μέρες να κρατήσουν μακριά από την προπονητολογία τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, ζητώντας τους το αυτονόητο: «συνεχίστε απρόσκοπτα τη δουλειά σας και δώστε τον καλύτερό σας εαυτό, για να πάρετε τη νίκη στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ». Επιπλέον, τους κατέστησαν σαφές να μην παρασυρθούν από τις παρενέργειες του πρόσφατου αγώνα του ΑΠΟΕΛ με τον Αστέρα και να προσεγγίσουν το αυριανό ντέρμπι με αποφασιστικότητα και πάθος για τη νίκη, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι θα είναι τυπικά γηπεδούχοι.

Τακτική και ψυχολογία
Από τη στιγμή που έχει γίνει ξεκάθαρο ότι οι Ιωακείμ και Σεργίου θα είναι στον πάγκο αύριο, οι μέχρι πρότινος συνεργάτες του Καϊάφα έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά για να παρουσιάσουν την ομάδα τους πανέτοιμη αγωνιστικά και ψυχολογικά απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Έχει δοθεί μεγάλο βάρος στην τακτική που θα ακολουθήσουν οι «πράσινοι», ώστε να χτυπήσουν εκεί που πονά ο μεγάλος αντίπαλός τους και να φτάσουν στη νίκη. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα προκύψουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα της Ομόνοιας, σε σύγκριση με το τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ. Αν τελικά μείνει εκτός ο ντεφορμέ Ρούνιε, τότε θα δούμε σαν κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Γκουλόν και Ρομαρίκ και τους Λομπτζιανίτσε και Χάφεζ να διατηρούν τις θέσεις του στα δύο άκρα της άμυνας. Στον άξονα μάλλον θα πάρει θέση ο Μαργκάσα για να δώσει στηρίγματα στον Οικονομίδη, ενώ ο Ασίς θα κινείται στον γνωστό του χώρο. Στην επίθεση, από τη στιγμή που οι Χριστοφή και Μπαντιμπανγκά δεν προλαβαίνουν, τότε δεν αποκλείεται να δούμε τον Ράμος να αγωνίζεται μετά από καιρό στη φυσική του θέση, πλαισιώνοντας τους Κίρμ και Σκέμπρι. Θέση βασικού διεκδικεί και ο Σέρινταν.

Keywords
Τυχαία Θέματα