Ομόνοια: Να αλλάξει τη μοίρα της

Με τέσσερεις νίκες και μια ισοπαλία με την Ανόρθωση στα τελευταία της πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος (συν τη νίκη επί του Εθνικού στο Κύπελλο) ταξιδεύει σήμερα στη Λεμεσό η Ομόνοια για το κρίσιμο ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Πάει με φόρα η ομάδα του Μιλόγεβιτς στο «Τσίρειο», επιδιώκοντας τη νίκη που θα της προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική, αφού θα προσπεράσει τον σημερινό της αντίπαλο, ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Οι «πράσινοι» βρήκαν τα πατήματά τους τον τελευταίο καιρό, έχουν καλή ψυχολογία, η ομάδα ενισχύεται σε θέσεις που «πονά» και μια νίκη σήμερα επί του

Απόλλωνα θα δώσει κι άλλη ώθηση στην προσπάθεια που κάνει για να πλησιάσει τις πρώτες θέσεις.

Να αλλάξει τη μοίρα της

Η Ομόνοια αγνοεί τη νίκη φέτος σε μεγάλο ντέρμπι. Μέχρι στιγμής, σε πέντε απόπειρες, συμβιβάστηκε σε τέσσερα ισόπαλα αποτελέσματα και δέχθηκε μια ήττα. Στον α’ γύρο εξήλθε ισόπαλη με τον Απόλλωνα, όπως και με την Ανόρθωση και τον ΑΠΟΕΛ, ενώ έχασε από την ΑΕΚ. Στον β’ γύρο έφερε άλλη μια ισοπαλία με την Ανόρθωση και σήμερα θέλει να κάνει την υπέρβαση, φτάνοντας σε μια σπουδαίας σημασίας εκτός έδρας νίκη, επί ενός αντιπάλου που έχει τους ίδιους στόχους μαζί της. Το έργο της δεν θα είναι καθόλου εύκολο απέναντι σε μια «πληγωμένη» ομάδα, που θα επιδιώξει με πάθος, μπροστά στο κοινό της, να επανέλθει. Θα χρειαστεί να έχει υπομονή η Ομόνοια και κυρίως αγωνιστική πειθαρχία και τσαμπουκά, αν θέλει να αυξήσει τις πιθανότητές της για νίκη μέσα στη Λεμεσό. Με όπλο την εξαιρετική, τον τελευταίο καιρό, ανασταλτική της λειτουργία θα κοιτάξει, πρωτίστως, να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της και κατόπιν να χτυπήσει με ταχύτητα στην επίθεση, εκμεταλλευόμενη τον οίστρο του Ασίς, τους διεμβολισμούς του Μπαντιμπανγκά και την εκτελεστική δεινότητα του Σκέμπρι.

Ενισχυμένη με Κασμί

Ερωτηματικό αποτελεί το σχήμα που θα επιλέξει η τεχνική ηγεσία της Ομόνοιας στο σημερινό ντέρμπι του «Τσιρείου». Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δούλεψε πάνω σε διάφορα σενάρια ενδεκάδας, δοκιμάζοντας κάποιους παίκτες σε διαφορετικές θέσεις. Βεβαίως, δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές σε σχέση με την πετυχημένη συνταγή των τελευταίων αγώνων. Εκτός πλάνων του Μιλόγεβιτς βρίσκονται οι Κιρμ και Χριστοφή, ωστόσο υπολογίζεται το πρόσφατο μετεγγραφικό απόκτημα των «πρασίνων» Φαϊσέλ Κασμί. Ο νεαρός Βέλγος μέσος εγγράφηκε χθες στα μητρώα της ΚΟΠ και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του, αφού στις προπονήσεις έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Πλάνο με αλλαγές

Η απουσία του Κιρμ πονοκεφαλιάζει τον προπονητή της Ομόνοιας, καθώς ο Σλοβένος ακραίος επιθετικός με την ποιότητά του θα μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις απέναντι στη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Φαβορί για να καλύψει τη θέση του παρουσιάζεται ο Μπαντιμπανγκά, με τον Σέρινταν να παραμένει στο άλλο άκρο και τον Σκέμπρι να επανέρχεται στην κορυφή της επίθεσης. Πιο πίσω, σε έναν ελεύθερο ρόλο, θα κινείται ο Ασίς, έχοντας μαζί του στον άξονα τους Οικονομίδη και Μαργκάσα. Στο κέντρο της άμυνας το δίδυμο Ρούνιε-Ρομαρίκ δεν αλλάζει, όπως και ο Χαφέζ αριστερά, ενώ για τη θέση του δεξιού μπακ ο νεοφερμένος Καρλίτος είναι πιο έτοιμος σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα και «απειλεί» τον Ράμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα