Ομόνοια: Μάρκο Σοάρες και… προτεραιότητες

Ο Μάρκο Σοάρες είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους κορυφαίος αμυντικός μέσους που φόρεσαν τη φανέλα της Ομόνοιας τε τελευταία χρόνια.

Ήρθε στην Κύπρο το καλοκαίρι του 2012 χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες, ενώ και οι πρώτες του εμφανίσεις δεν προϊδέαζαν το τι θα ακολουθούσε. Αφού χρειάστηκε να περάσει ένα χρονικό διάστημα για να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Κύπρο

και της Ομόνοιας, ο Σοάρες έβγαλε το ταλέντο και την προσωπικότητά του στο γήπεδο και έγινε ένα από τα βασικότερα γρανάζια της ομάδας, ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας και δικαιολογημένα η είδηση της πώλησής του έφερε απογοήτευση στον κόσμο.

Δεκαοχτώ μήνες μετά, φαίνεται πως υπάρχει προοπτική για να σμίξουν ξανά οι δρόμοι των δύο πλευρών. Αυτό τουλάχιστον επιθυμεί ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Ο διεθνής μέσος από το Πράσινο Ακρωτήρι βλέπει με θετικό μάτι την επιστροφή του στο «Ηλίας Πούλλος» και έχει ήδη ρίξει γέφυρες προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Σοάρες φέρεται να μετέφερε στους ανθρώπους του «τριφυλλιού» την επιθυμία του να ξαναντυθεί στα πράσινα και πλέον περιμένουμε να δούμε πως θα το διαχειριστεί τεχνική ηγεσία και (κυρίως) διοίκηση.

Η αξία του Μάρκο Σοάρες είναι δεδομένη. Υπάρχουν όμως δύο σημαντικές παράμετροι που πρέπει να εξετάσουν στο τριφύλλι. Η πρώτη και πιο βασική είναι το οικονομικό. Η Ομόνοια δεν μπορεί να προσφέρει το συμβόλαιο που έπαιρνε ο παίκτης στην Ανγκόλα, αλλά ούτε και το συμβόλαιο που είχε ο παίκτης στο προηγούμενό του πέρασμα από το νησί μας. Ουσιαστικά εναπόκειται στον ίδιο να δεχτεί την πρόταση της Ομόνοιας, εάν και εφόσον αυτή κατατεθεί επίσημα.

Η δεύτερη παράμετρος έχει να κάνει με την αποχή του από τη δράση. Ο 30χρονος μέσος πέρασε από εάν σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός δράσης.

Στην παρούσα φάση, δεν αποτελεί προτεραιότητα η απόκτηση του Σοάρες ή κάποιου άλλου αμυντικού μέσου. Το μεγαλύτερο βάρος της ομάδας προγραμματισμού πέφτει στην ενίσχυση κάποιων άλλων θέσεων, όπως αυτή του αριστερού μπακ, του «10αριού|» και του επιθετικού, χωρίς να αποκλείεται φυσικά το ενδεχόμενο να τρέξουν οι εξελίξεις και στο θέμα του Σοάρες ή οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή αγωνίζεται σε άλλη θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα