Ομόνοια: Δεν παρασύρονται και προσηλώνονται

Υπό τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις πάει στο ντέρμπι κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ η Ομόνοια και θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί τα δεδομένα, ώστε να κάνει αυτή το πρώτο βήμα για πρόκριση στον τελικό.

Βεβαίως, η φόρμα και το καλό μομέντουμ, συνήθως πάνε περίπατο σε τέτοια μεγάλα ντέρμπι, καθώς από μόνα τους τα ντέρμπι «αιωνίων», δημιουργούν μοναδικά δεδομένα την ώρα διεξαγωγής τους. Είναι κάτι που γνωρίζει από πρώτο χέρι ο Κώστας Καϊάφας και σε καμία περίπτωση δεν παρασύρεται από την κακή εικόνα που έδειξε ο ΑΠΟΕΛ

κόντρα στην ΑΕΚ και την άνετη νίκη της ομάδας του επί του Ερμή.

Η Ομόνοια πάει πιο φρέσκια και με καλύτερη ψυχολογία και ίσως αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι της Τετάρτης. Σίγουρα αν έπαιζε τυπικά «εντός» θα την βοηθούσε ακόμη περισσότερο, αλλά ακόμη και έτσι, ίσως αποκτήσει πλεονέκτημα, από το ενδεχόμενο το παιχνίδι να κυλάει υπέρ της, αυξάνοντας την πίεση και το άγχος στους αντιπάλους της (παίχτες και οπαδούς). Σίγουρα, ένα πρώτο παιχνίδι ημιτελικών κυπέλλου είναι εντελώς διαφορετικό από ένα κρίσιμο παιχνίδι πρωταθλήματος.

Η Ομόνοια θα επιδιώξει να σκοράρει ως τυπικά φιλοξενούμενη και σίγουρα θα δούμε διαφορετική ενδεκάδα από ότι κόντρα στον Ερμή. Ασις, Οικονομίδης και Μαργκάσα επιστρέφουν σίγουρα και δεν αποκλείεται και ο Σκέμπρι με τον Γκαρσία, αφού ο Ποτέ δείχνει ακόμη εκτός ρυθμού ενώ η συμμετοχή του Ράμος θα ξεκαθαρίσει αύριο. Παράλληλα, θα γίνουν και οι ανάλογες μετατοπίσεις παιχτών (Γκουλόν, Λεάντρο, Λομπτζιανίτσε).

Με όλα αυτά, είναι εντελώς απρόβλεπτη η αρχική ενδεκάδα, γεγονός που αποτελεί πλεονέκτημα από την άποψη, ότι ο αντίπαλος προπονητής δεν μπορεί να καταστρώσει τα πλάνα του.Έφτασε άραγε η στιγμή, που η Ομόνοια θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ εις βάρος του «αιώνιου» της αντιπάλου και να τον κερδίσει, μετά από δύο ολόκληρα χρόνια;

Keywords
Τυχαία Θέματα