Ομήρου: Μέγιστο χρέος μας «να ξαναβρούμε τη ψυχή μας»

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση, με τη λύτρωση από το μίασμα της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής, διαβεβαίωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Ομήρου κατέθεσε την Τρίτη στεφάνι στους τάφους των απαγχονισθέντων και πεσόντων αγωνιστών του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1955-59, στα φυλακισμένα μνήματα, συνοδευόμενος από τον Κοσμήτορα της Βουλής Σοφοκλή Φυττή.Πέραν

της απόδοσης της οφειλόμενης τιμής, με την ευκαιρία της 60ης επετείου από την έναρξη του Εθνικού Αγώνα, ο κ. Ομήρου είπε ότι «αισθανόμαστε ως χρέος, να καταθέσουμε στους ήρωες και τους αγωνιστές της Κυπριακής Ελευθερίας, την απολογία μας για το ξεστράτισμα του κράτους και των θεσμών και για τη σημερινή πολύπλευρη κρίση».Συνέχισε, λέγοντας ότι είναι επιτακτική η ευθύνη να επανοικοδομήσουμε το κράτος, τους θεσμούς, την οικονομία και να αναστηλώσουμε την χαμένη αξιοπιστία του πολιτειακού και του πολιτικού συστήματος.Καταλήγοντας, είπε ότι αποτελεί μέγιστο χρέος μας «να ξαναβρούμε τη ψυχή μας», για να βγούμε από την κρίση και να οικοδομήσουμε την εθνική ενότητα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα