Ομιλία Τσίπρα στους υπουργούς του χωρίς αναφορά στο Κυπριακό

Συνεδρίασε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο στην Αθήνα υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για τις αποφάσεις του Eurogroup και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Όλη η ομιλία του προς τα μέλη της κυβέρνησής του διήρκεσε περί τη μισή ώρα, και εμπεριέχεται σε κείμενο 10 σελίδων που διανεμήθηκε κατόπιν στα μέσα ενημέρωσης.

Στην συνεδρία δεν υπήρξε καμία αναφορά στο Κυπριακό.

Ήταν

εξολοκλήρου αφιερωμένη, η συνεδρία του Υπουργικού, στην συμφωνία του Eurogroup της περασμένης Πέμπτης, και η οποία θα αποτελέσει επιπλέον και θέμα σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, σε ημερομηνία που δεν έχει καθοριστεί ακόμα.

Αυτή η συμφωνία, είπε ο Ελληνας Πρωθυπουργός, δεν αποτελεί το τέλος της κρίσης αλλά ανοίγει έναν καθαρό διάδρομο εξόδου από την κρίση και από τα μνημόνια. Επανέλαβε ότι η έξοδος στις αγορές αποτελεί έναν από τους βραχυπρόθεσμους στόχους της κυβέρνησής του, αλλά όχι κύριος στόχος της, επισήμανε.

Αυτός, εξήγησε, σχετίζεται «με την πλήρη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων, προκειμένου να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία και να δώσουμε μια προοπτική δυναμικής επανεκκίνησης».

Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς, έστειλε μήνυμα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό, δεν υπάρχει καιρός για ξεκούραση και αδράνεια».

Ο Ελληνας πρωθυπουργός έβαλε και μια προεκλογική χροιά στο τραπέζι, θέτοντας έθεσε ως στόχο την διεκδίκηση μιας νέας τετραετούς θητείας στην διακυβέρνηση της χώρας.

«Από σήμερα θεωρώ ότι εκκινεί για τη Ελλάδα μία νέα περίοδος, αλλά και για τη σημερινή κυβέρνηση, που έχει στόχο να βγάλει τη χώρα από την κρίση μία νέα περίοδος. Με έναν ορίζοντα δύο ετών διακυβέρνησης με την παρούσα εντολή, και άλλων τεσσάρων με τη εντολή που θα διεκδικήσουμε στο τέλος της θητείας μας από τον ελληνικό λαό, συγκρίνοντας τα πεπραγμένα μας με τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων», είπε.

Αμέσως μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Τσίπρας επιβιβάστηκε στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος και αναχώρησε για τις Βρυξέλλες , όπου απόψε θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην ανοικτή εκδήλωση που διοργανώνει η «Προοδευτική Συμμαχία» (Progressive Caucus) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τίτλο «Το σενάριο που λείπει - Μια εναλλακτική για τους Ευρωπαίους».
Αύριο και μεθαύριο ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πάρει μέρος στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βασικά θέματα την μετανάστευση, την ασφάλεια και την άμυνα, την απασχόληση, την ανάπτυξη και το Brexit.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα