«Ομάδα Κύπρος»: Αισχρή η επίθεση ΕΔΕΚ-Έτσι βρέθηκαν οι πόροι

«Αισχρή» χαρακτηρίζει η «Ομάδα Κύπρος» την ανακοίνωση της ΕΔΕΚ, στην οποία αναφέρεται ότι η παγκύπρια έρευνα, που πραγματοποιεί η Ομάδα με άγνωστες πηγές χρηματοδότησης και «άγνωστους» χορηγούς, παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές και μεθοδεύσεις του 2004.

Η απάντηση έρχεται από το περιβάλλον της «Ομάδας Κύπρος». Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ είναι» αισχρή, δεδομένου μάλιστα ότι κάποια από τα μέλη της Ομάδας είναι νυν και πρώην στελέχη

του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών».

Όπως μας λέχθηκε, εισφορές γίνονται αποδεκτές μόνο από κυπριακούς φορείς και καμιά ανώνυμη εισφορά πάνω από συγκεκριμένο (μικρό) ποσό δεν γίνεται αποδεκτή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει αποκλειστεί η οποιαδήποτε χρηματοδότηση από ξένους.

Σε σχέση με το πού βρήκαν τους πόρους να διεξάγουν έρευνες, η απάντηση από το περιβάλλον της Ομάδας είναι «από φιλικούς προς την ομάδα οργανισμούς, που μας κάνουν πίστωση και θα αποπληρωθούν από κύπριους χρηματοδότες».

Προστίθεται ότι η βασική δουλειά της έρευνας έγινε από επιστήμονες-μέλη της Ομάδας, όπως η δημιουργία του ερωτηματολογίου και η ανάλυση των αποτελεσμάτων "και συνεπώς δεν χρειάστηκαν επιπλέον κονδύλια".

«Το μόνο, που δεν μπορούσαμε να κάνουμε μόνοι μας ήταν να στείλουμε ανθρώπους από πόρτα σε πόρτα με ερωτηματολόγια», αναφέρεται.

Η Ομάδα προτίθεται να αναζητήσει χρηματοδότηση μέσα από μια δημόσια, νόμιμη εκστρατεία, που θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Σύμφωνα, εξάλλου, με ανακοίνωση της Ομάδας, «Η Ομάδα Κύπρος συνιστά μια απολύτως διαφανή πρωτοβουλία. Τα οικονομικά της τελούν ανά πάσα στιγμή υπό τον έλεγχο του Εφόρου Σωματείων, όπως η κατά νόμο υποχρέωση μας. Έχουμε, ήδη, προ ημερών διευκρινίσει επαρκώς το θέμα της χρηματοδότησής των δράσεων μας μέσω μιας ανοιχτής, δημόσιας και διάφανης διαδικασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα