Ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης εκατοντάδων προσφύγων (pics)

Ολονύχτια ήταν τελικά η επιχείρηση διάσωσης των εκατοντάδων προσφύγων που έφθασαν με δυο πλοιάρια χθες στην Πάφο από την Μερσίνα.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα με τους επιβαίνοντες στο ένα πλοιάριο να αποβιβάζονται στο λιμανάκι του Λατσιού και αυτούς του δεύτερου πλοιαρίου να αποβιβάζονται στον Πύργο Τυλληρίας αφού η βάρκα τους έμπαζε νερά και κρίθηκε απαραίτητο όπως αποβιβαστούν εκεί, για λόγους ασφαλείας.

Ως εκ τούτου, το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας στην περιοχή 3 σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής

Αστυνομίας αλλά και ελικόπτερο της 460ΜΕΔ της Εθνικής Φρουράς για τη διάσωση των επιβαινόντων.

Πλοιάρια προσφύγων ανοικτά της Πάφου - Διάσωση 270 ατόμων

Όπως αναφέραμε και σε χθεσινό ρεπορτάζ, πρόκειται για 305 περίπου άτομα τα οποία έφθασαν από την Συρία.

Σήμερα, με το πρώτο φως της μέρας θα διενεργηθούν όλες οι απαραίτητες ιατρικές και άλλες εξετάσεις και όταν όλα είναι έτοιμα οι πρόσφυγες ανάμεσά τους και παιδιά, θα μεταφερθούν στον προσωρινό καταυλισμό Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά. Σημειώνεται ότι αρκετοί εξ αυτών έχουν ήδη συγγενείς εδώ και θα διαμείνουν κοντά τους.

Στην Κύπρο με 10 ημερών μωρό σε αγκαλιά -2χιλ δολάρια ταρίφα

Ήδη στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς συνεχίζονται και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις ενώ 36χρονος που οδηγούσε την βάρκα που έφθασε στο λιμανάκι στο Λατσί, έχει συλληφθεί ως ο φερόμενος διακινητής.

Εξάλλου, σε επικοινωνία του SigmaLive με αρχές, διαψεύδονται οι αναφορές για εντοπισμό τρίτου πλοιαρίου, νωρίς το πρωί της Κυριακής ανοικτά του κατεχόμενου Κορμακίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα