Ολοκληρώθηκε σχεδόν το ανακριτικό έργο για ΣΑΠΑ

Για την υπόθεση ΣΑΠΑ το ανακριτικό έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται ν’ απαγγελθούν οι κατηγορίες.

Μοναδική εκκρεμότητα, εκτός απροόπτου, αποτελεί το αν θα περιληφθεί στο κατηγορητήριο και ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Φειδίας Σαρίκας.

Η Νομική Υπηρεσία καταχώρισε χθες στο Ανώτατο Δικαστήριο αίτημα άρσης ασυλίας του βουλευτή, κατόπιν προθυμίας και του ιδίου για να του δοθεί η ευκαιρία, όπως υποστηρίζει, να αποδείξει

την αθωότητά του. Η Αστυνομία, πάντως, έχει εξασφαλίσει μαρτυρία εναντίον του Φειδία Σαρίκα από τον συλληφθέντα Ευτύχιο Μαληκκίδη, για χρηματισμό του νυν βουλευτή της ΕΔΕΚ την εποχή που διετέλεσε Δήμαρχος Πάφου.

Σύμφωνα, εξάλλου, με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φ» η Αστυνομία κατέχει τρεις μαρτυρίες, που αφορούν το Φειδία Σαρίκα. Εκτός από τον Ευτύχιο Μαληκκίδη, τον κ. Σαρίκα φέρεται να ενέπλεξε στην υπόθεση και ο Ιάκωβος Ιακώβου της εργοληπτικής εταιρείας αδελφοί Ιακώβου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η τρίτη μαρτυρία είναι στα χέρια των ανακριτών από χθες και κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, μιλώντας στις «Τομές στα γεγονότα» του Σίγμα δήλωσε ότι έγιναν όλες οι ενέργειες, ώστε ν’ αρθεί η ασυλία του τέως Δημάρχου Πάφου, Φειδία Σαρίκα, και το θέμα θα εξεταστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο στις 8 Ιανουαρίου.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στον επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ, Γιώργο Σιαηλή, ο οποίος χθες αφέθηκε ελεύθερος, είπε ότι αυτό αποδεικνύει τη σοβαρότητα, με την οποία εργάζονται οι ανακριτικές αρχές.

Από τη στιγμή που δεν προέκυψαν στοιχεία, αφέθηκε ελεύθερος, είπε, και αυτό δείχνει ότι δεν λειτουργούμε εκδικητικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα