Ολοκληρώθηκε η καθαριότητα στο φράγμα Γερμασόγειας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η εκτρατεία καθαριότητας του φράγματος Γερμασόγειας που διοργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Ψαράδων Εσωτερικών Υδάτων, με αφορμή φωτογραφίες που ανέβασε κάτοικος της περιοχής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και που έδειχναν τον φράκτη γεμάτο από σκουπίδια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, περισσότεροι από 100 εθελοντές διαφόρων ηλικιών βοήθησαν στην περισυλλογή σκουπιδιών, καθαρίζοντας πολύ μεγάλο μέρος της έκτασης που καταλαμβάνει ο υδατοφράκτης.

Στους συμμετέχοντες, όπως αναφέρεται, προξένησε πολύ αρνητική

εντύπωση ο όγκος και η επικινδυνότητα για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία των κάθε λογής απορριμμάτων.

«Ολόκληρα φορτηγά με σκουπίδια φορτώθηκαν από ένα μέρος που, υπό άλλες συνθήκες, θα έπρεπε να αποτελεί χώρο ψυχαγωγίας και απόλαυσης της φύσης. Δυστυχώς, παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στα άλλα φράγματα της Κύπρου, κάτι που γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια μέσα από τις εκστρατείες καθαρισμού που διοργανώνει ο Σύνδεσμός μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Σύνδεσμος εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Επίτροπο Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου που έθεσε υπό την αιγίδα της τη συγκεκριμένη εκστρατεία και βοήθησε και στον καθαρισμό, αλλά και όλους τους συμβαλλόμενους φορείς: Κέντρο Νεότητας Ακρούντας, Κυπριακή Ομοσπονδία Κανό-Καγιάκ, Κυπριακή Ομοσπονδία Dragon Boat, Τμήμα Αλιείας, Κίνημα Οικολόγων, Κοινότητα Ακρούντας, Δήμο Γερμασόγειας, Κοινότητα Φοινικαριών, 81 Σύστημα Προσκόπων Πολεμιδιών, Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και την Αναπτυξιακή Εταιρία Λεμεσού.

Ευχαριστίες εκφράζει, επίσης, προς όλο τον απλό κόσμο που συνέβαλε στην επιτυχία της ημερίδας και τους χορηγούς του Συνδέσμου για την πολύτιμη συνεισφορά τους. «Με ιδιαίτερη χαρά είδαμε να λαμβάνουν μέρος και άτομα νεαρής ηλικίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Σύνδεσμος ευελπιστεί πως μετά την εκδήλωση και τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, «κάποιοι θα ευαισθητοποιηθούν και θα κινητοποιηθούν, για να μην έλθουμε σε λίγο καιρό αντιμέτωποι με την ίδια τραγική κατάσταση στην οποία βρήκαμε τον Υδατοφράκτη Γερμασόγειας».

«Από τη μεριά μας, διαβεβαιώνουμε και πάλι πως θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας ούτως ώστε οι υδατοφράκτες να απαλλαγούν από ό,τι τους ρυπαίνει και τους ασχημίζει, και να καταστούν ελκυστικοί χώροι αναψυχής και τουρισμού, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες. Θα πρέπει όμως κι οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα