Ολοκληρώνεται η συζήτηση στη Βουλή με τα προαπαιτούμενα

Με ομιλίες βουλευτών άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα που θα ξεκλειδώσει τη δόση ύψους 2 δισ. ευρώ.

Στις 12 το μεσημέρι, θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου την οποία ζήτησε το ΚΚΕ. Η συζήτηση θα συνεχιστεί αμέσως μετά επί των άρθρων, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ οπότε και αναμένεται η ψήφιση

του.

Κατά την χθεσινή πρώτη μέρα συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης κυβέρνησης – αντιπολίτευσης. «Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ό, τι έχουμε συμφωνήσει ενώ στο συνταξιοδοτικό η κυβέρνηση υλοποιεί τους νόμους του 2010 και του ’12», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.

Για πολιτική απάτη και φοροκαταιγίδα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι η ΝΔ καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο, στηρίζει όμως τα άρθρα που επιχειρούν διαρθρωτικές αλλαγές.

Την καταψήφιση επί της αρχής του πολυνομοσχεδίου, προανήγγειλαν και οι ειδικοί αγορητές των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, σε συλλαλητήριο καλεί η ΑΔΕΔΥ, στις 19:00 την ώρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, στο Σύνταγμα. Το ΠΑΜΕ καλεί στις18:30 στην Ομόνοια, ενώ προσυγκεντρώσεις προγραμματίζονται σε διάφορα σημεία του Κέντρου της Αθήνας, στις 18:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα