«Όλα σκοτείνιασαν, το κοριτσάκι μου είχε καρκίνο»

«Η θεραπεία του καρκίνου ήταν μια πραγματικότητα σκληρή και επώδυνη για το κοριτσάκι μου… Ήταν η απομόνωση, οι χημειοθεραπείες, οι εξετάσεις, τα χειρουργεία και τα μαλλάκια της που έβγαιναν μέσα στα χέρια μου», είπε η Μαρία Πιερίδου, μητέρα της 7χρονης Ιλάειρας, η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο πολύ σοβαρής μορφής (νευροβλάστωμα τέταρτου σταδίου), πριν από τρία χρόνια.

Περιγράφοντας την εμπειρία του παιδιού της, η μητέρα επεσήμανε: «Ακούς φωνές και δεν μπορείς να πλησιάσεις, κάνει κρύο και δεν μπορείς να κρυώσεις, θέλεις να τρέξεις και δεν μπορείς να τρέξεις. Είναι και οι ενέσεις στο χέρι.

Πρέπει να μετατραπείς σε γιατρό, χωρίς να το θέλεις. Βλέπεις ορισμένα περίεργα βλέμματα περαστικών, δήθεν συγκινημένων και ταυτόχρονα σκέφτεσαι και το σχολείο που δεν μπορείς να πας».

Η νεαρή μητέρα περιγράφει σε ομιλία της τον Γολγοθά της 7χρονης θυγατέρας της, Ιλάειρας. Όπως δημοσιεύσει η "Κυριακάτικη Σημερινή", στόχος αυτής της πρωτοβουλίας της Μαρίας, όπως η ίδια εξήγησε, είναι να «αναγεννηθούν τα όνειρα και οι ελπίδες άλλων οικογενειών που αντιμετωπίζουν παρόμοιες σοβαρές ασθένειες».

Διαβάστε την συγκινητική ιστορία της Ιλάειρας, καθώς και αποσπάσματα από τις ομιλίες του Προέδρου του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο μια Ευχή» για το πλούσιο έργο του συνδέσμου, της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας, πατώντας εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα