Όλα όσα θα διαβάσετε στον ημερήσιο Τύπο

Η υπόθεση της διερευνώμενης διασύνδεσης της Εισαγγελέως Ελένης Λοϊζίδου με Ρώσους, η μη ικανοποίηση τουρκοκυπριακού αιτήματος για παραχώρηση κυπριακής υπηκοότητας σε παιδιά μεικτών γάμων με έναν γονιό Τουρκοκύπριο, το χάσμα αμοιβών ανάμεσα σε γιατρούς που θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, το θέμα της ρύθμισης του ζητήματος των 30μηνων δασκάλων και η μη διεξαγωγή επαρκών ελέγχων για τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στους τίτλους των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Ζητούν πολλά οι Τουρκοκύπριοι»,

γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να ικανοποιήσει το αίτημα των δασκάλων της συντεχνίας KTOS, για παραχώρηση κυπριακής υπηκοότητας σε παιδιά μεικτών γάμων με έναν γονιό Τουρκοκύπριο. Αλλού γράφει ότι ξεκίνησαν οι έρευνες για την Ελ. Λοϊζίδου και αναφέρει ότι στα χέρια του διευθυντή του Τμήματος Τελωνείων βρίσκεται η πειθαρχική έρευνα, ενώ ποινική έρευνα διεξάγει και η Αστυνομία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Αρχιεπίσκοπος διευκρίνισε ότι αναφερόμενος σε λύση δύο κρατών, εννοούσε δύο κρατίδια εντός ομοσπονδίας.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Πανηγύρισε και για την εκλογή Πούτιν» γράφει ότι κάθε άλλο παρά «αντικειμενική» φαίνεται να ήταν η Εισαγγελέας Ελένη Λοϊζίδου, ενώ γράφει ότι ανικανοποίητα είναι τα πλείστα αντίστοιχα κυπριακά αιτήματα προς τη Μόσχα και ότι μόνο προς τους Ρώσους εισαγγελείς κατέληγε με το «ειλικρινά δική σας». Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα μάζεψε για τα δύο κράτη ο Αρχιεπίσκοπος. Αλλού γράφει ότι καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των ερευνητικών προγραμμάτων σε ΤΕΠΑΚ και Πανεπιστήμιο Κύπρου και ότι η Ροζίτα Παυλίδου ομολόγησε την εμπλοκή της.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Τους χωρίζει χάσμα αμοιβών» γράφει ότι δεν είναι απλώς μια διαφωνία, είναι άβυσσος που χωρίζει τον Ιατρικό Σύλλογο από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας όσον αφορά στις αμοιβές των γιατρών που θα ενταχθούν στο Γενικό Σύστημα Υγείας ως προσωπικοί γιατροί. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κατά 184% αυξήθηκαν οι υπερωρίες στην Αστυνομία το 2016 όπως αναφέρεται σε έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Αλλού γράφει ότι στα χέρια της κυπριακής αποστολής στο Ισραήλ πέρασε το πλοίο ανοικτής θαλάσσης, το οποίο αναμένεται να αξιοποιηθεί σύντομα για επιτήρηση της κυπριακής ΑΟΖ και άλλες συναφείς δραστηριότητες.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Θυματοποίηση δεκάδων νέων εκπαιδευτικών» γράφει ότι σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, με τους βουλευτές να θέτουν για άλλη μια φορά την άρνηση του Προέδρου της Επιτροπής και βουλευτή του ΔΗΣΥ Κυριάκου Χατζηγιάννη, να συζητηθεί η τροποποιητική πρόταση νόμου που ρυθμίζει το ζήτημα με τους 30μηνους. Αλλού αναφέρεται σε ήξεις αφήξεις του Αρχιεπισκόπου για λύση δύο κρατών και επικίνδυνες θέσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μεγάλο χάσμα υπάρχει μεταξύ της πρότασης του ΟΑΥ και ΠΙΣ για τις αμοιβές των προσωπικών γιατρών στο ΓΕΣΥ.

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail με τίτλο “Δεν εφαρμόζεται η απαγόρευση του καπνίσματος”, γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής προειδοποίησε την Αστυνομία για διενέργεια λιγότερων ελέγχων τον περασμένο χρόνο σε μέρη που αψηφούν την απαγόρευση του καπνίσματος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ένας Βόσνιος Κροάτης διοικητής κατά τη διάρκεια του πολέμου πέθανε αφού κατάπιε δηλητήριο την Τετάρτη σε δικαστήριο του ΟΗΕ για τα εγκλήματα πολέμου και αφού του ανακοινώθηκε η ποινή του για 20ετή φυλάκιση. Αλλού γράφει ότι διορίστηκε αξιωματούχος για διερεύνηση των ρωσικών διασυνδέσεων της Εισαγγελέως.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα