ΟΚΥπΥ: Η καλή δουλειά στη χειρουργική κλινική και η εμπειρία των γιατρών της

Για την γενική χειρουργική κλινική Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ κλήθηκε να μιλήσει στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο Διευθυντής της Δρ. Μάριος Λοΐζου.

Αρχικά ανέφερε ότι, γίνεται μία πολύ καλή δουλειά στην κλινική, είναι η μεγαλύτερη στην Κύπρο και είναι από τις λίγες που λειτουργούν με οργανωμένη δομή.

«Προσπαθούμε μέσα στο πλαίσιο μιας εκπαίδευσης και μιας σωστής ενημέρωσης για το τι συμβαίνει στον κόσμο, να είμαστε πάντα στην πρωτοπορία όσο αφορά και την τεχνολογία αλλά και τη γνώστη

τη δική μας», σημείωσε.

Σημείωσε ότι, ο γιατρός ειδικά στις επεμβάσεις οι οποίες είναι δύσκολες, γιατί η ευθύνη είναι το πρώτιστο το οποίο αισθάνεται ένας γιατρός.

«Η τεχνολογία βοηθάει πάρα πολύ, αλλά πρέπει να συνοδεύεται με την εμπειρία. Δεν είναι απλό να δεχόμαστε τις νέες τεχνολογίες και να τις εφαρμόζουμε χωρίς να έχουμε κάνει την σωστή εκπαίδευση και χωρίς να διαθέτουμε την εμπειρία», τόνισε.

Κληθείς να απαντήσει αν η κλινική διαθέτει έμπειρους γιατρούς, ανέφερε πως υπάρχουν 15 γιατροί και η εμπειρία που έχουν είναι πάρα πολύ μεγάλη.

«Έχουμε το πλεονέκτημα ότι λειτουργούμε σαν ομάδα αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και γιατροί που εξειδικεύονται σε μια κατηγορία ασθενειών και λειτουργούν με τμήματα τα οποία προσπαθούμε να ακολουθούμε τι εξελίξεις και να εφαρμόζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και σωστά νέες τεχνολογίες», ανέφερε ο κ. Λοΐζου.

Keywords
Τυχαία Θέματα