ΟΚ οι Ιταλοί, στο Πριγκηπάτο Χ

Λάτσιο (3-2 την Σεντ Ετιέν) και Φιορεντίνα (0-4 την Μπελενένσες) έκαναν το χρέος τους, την ώρα που Μονακό και Τότεναμ έμεναν στο 1-1.

Λίγες μέρες μετά το 1-4 επί της Ιντερ, η Φιορεντίνα πήγε στην Πορτογαλία για να νικήσει την Μπελενένσες και το έκανε με τον ίδιο εντυπωσιακό τρόπο. Ο Πάουλο Σόουζα επέλεξε για τους Βιόλα το σύστημα... 3-3-4 δίνοντας θέση βασικού στον Ρόσι που ξεπερνάει τα προβλήματα τραυματισμών και η ομάδα του ανταποκρίθηκε σε απόλυτο βαθμό,

επικρατώντας με 4-0! Οι Τοσκανοί άνοιξαν το σκορ στο 18' με τον Μπερναρντέσκι από κοντά μετά την απόκρουση του Ούγκο Βεντούρα και στο 45', αφού πρώτα χάθηκαν κάποιες ευκαιρίες, ο Μπαμπακάρ έκανε το 0-2 με σουτ, το οποίο κόντραρε και σε αντίπαλο. Στο δεύτερο 45λεπτο η Φιορεντίνα ήλεγξε πλήρως την κατάσταση, προσπάθησε να μην κουραστεί και στο 83' έφτασε στο 0-3 με το αυτογκόλ του Τονέλο... Το τελικό 0-4 διαμορφώθηκε στο 90' από τον Ρόσι, με το calcio στο σύνολο του να εύχεται ότι ο «Πεπίτο» θα αφήσει οριστικά πίσω του τον εφιάλτη των τραυματισμών...

Στα... ίσα Μονακό Τότεναμ

Οπως και στο ματς της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στην Αντερλεχτ, η Μονακό πήρε βαθμό στο τέλος του εντός έδρας αγώνα με την Τότεναμ (1-1). Οι Σπερς ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος όταν σε αντεπίθεση και κόντρα ανάμεσα στους αμυντικούς των Μονεγάσκων ο Ερικ Λαμέλα σκόραρε στην κενή εστία. Η Μονακό ισοφάρισε στο 81' με τον Ελ Σαραουί να σκοράρει με κεφαλιά ύστερα από σέντρα από δεξιά για το τελικό 1-1 που φέρνει την ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο στους 4 βαθμούς σε ένα γκρουπ που αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρον, αφού στο άλλο ματς η Καραμπάγκ επικράτησε 1-0 της Αντερλεχτ.

Ανατροπή για Λάτσιο

Στο «Ολίμπικο» η Σεντ Ετιέν σόκαρε την Λάτσιο στο 6', όταν ο Σαλ από κοντά έκανε το 0-1 αφού κανείς δεν απομάκρυνε στην εκτέλεση κόρνερ... Οι Ιταλοί έδειχναν να τα έχουν χαμένα για κάποια λεπτά αλλά στο 22' ο Ονάζι κοντρόλαρε με το στήθος και σούταρε για το 1-1, με τους Ρωμαίους να αποκτούν αριθμητικό πλεονέκτημα στο 32' καθώς οι Γάλλοι έμειναν με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Μπέριτς για αγκωνιά στον Μαουρίσιο. Το ημίχρονο έληξε στο 1-1 αλλά νωρίς στην επανάληψη, στο 48', ο Χεντ έκανε το 2-1 για τους Λατσιάλι μετά την λάθος έξοδο του Ρουφιέ. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι είχε τον έλεγχο και στο 77' είχε ακόμη μεγαλύτερο πλεονέκτημα καθώς η Σεντ Ετιέν έμεινε με 9 λόγω της δεύτερης δεύτερης στον Σαλ. Τρία λεπτά μετά, στο 80', ο Μπίλια ήταν εκεί που έπρεπε (εντός περιοχής) για να πάρει το... ριμπάουντ και να κάνει το 3-1, το οποίο μάλλον χαλάρωσε τους συμπαίκτες του. Ετσι, οι Γάλλοι -αν και με 9 παίκτες- κατάφεραν να μειώσουν (3-2) στο 84' με ωραία προσπάθεια του Μονέ-Πακέ.

Μεγάλη νίκη η AZ

Η Αλκμααρ υποχρέωσε σε ήττα την Αθλέτικ Μπιλμπάο με 2-1 κάνοντας πιο ενδιαφέρον το ήδη δυνατό Group L. Οι Ολλανδοί πήραν τους τρεις βαθμούς στην έδρα τους και έπιασαν την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ στο άλλο ματς του ομίλου, η Παρτιζάν έκανε και αυτή έκπληξε και το 2x2 με διπλό στην Γερμανία επί της Αουγκσμπουργκ (1-3). Οι Βάσκοι είχαν αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα, κάτι το οποίο πλήρωσαν από δύο γκολ στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου μέρους. Στο 55' ο Χένρικσεν άνοιξε το σκορ σε κόντρα σε τετ-α-τετ με τον Ερερόν ύστερα από ωραία ασίστ του Σόουζα και στο 65' ο δεξιός μπακ της Αθλέτικ, Μπόβεδα σημείωσε αυτογκόλ μετά τη σέντρα από αριστερά του Χαπς (2-0). Ο μόνιμος σκόρερ των Βάσκω, Αριτς Αντούριθ μείωσε για το τελικό 2-1 με εξαιρετικό σουτ μέσα από την περιοχή.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Αλκμααρ - Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1
(55’ Χένρικσεν, 65’ Χαπς - 75’ Αντούριθ)

Μπελενένσες - Φιορεντίνα 0-4
(18’ Μπερναρντέσκι, 45+1’ Μπαμπακάρ, 83’ αυτ. Τονέλ, 90’ Τζουζέπε Ρόσι)

Μπεσίκτας - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-1
(61’ Τόρε - 17’ Μπράιαν Ρουίς)

Αουγκσμπουργκ - Παρτιζάν 1-3
(58’ Μπομπαντίγια - 54’ Φαμπρίσιο 31’, 62’ Ζίβκοβιτς)

Βασιλεία - Λεχ Πόζναν 2-0
(55’ Μπιάρνασον, 90’ Εμπολό)

Σάλκε - Αστέρας Τρίπολης 4-0
(28’, 37’, 44’ πεν. Ντι Σάντο, 84’ Χούντελααρ)

Λάτσιο - Σεντ Ετιέν 3-2
(22’ Ονάζι, 48’ Χουντ, 80’ Μπίλια - 6’ Σαλ, 84’ Μονέ-Πακέ)

Λοκομοτίβ Μόσχας - Σκεντέρμπεου 2-0
(35’ Νιάς, 73’ Σαμέντοβ)

Μονακό - Τότεναμ 1-1
(81’ Ελ Σαραουί - 35’ Λαμέλα)

Καραμπάγκ - Αντερλεχτ 1-0
(36’ Ρίτσαρντ Αλμέιδα)

Ρόζενμποργκ - Ντνιέπρ 0-1
(80’ Σελέζνιοβ)

Σπάρτα Πράγας - ΑΠΟΕΛ 2-0
(24’ Φατάι, 60’ Μπράμπετς)

Keywords
Τυχαία Θέματα