Οικονόμου: «Εάν αποτύχει το ΓεΣΥ θα καταρρεύσει η οικονομία»

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποτύχει η εφαρμογή του ΓεΣΥ γιατί αυτό θα ισοδυναμούσε με κατάρρευση της οικονομίας, διαμήνυσε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΙΣ Βάσος Οικονόμου.

Μιλώντας για τις κρίσιμες πλέον ημέρες που διανύουμε και κυρίως την 21η Ιανουαρίου-ημερομηνία κατά την οποία θα ανοίξουν οι κατάλογοι για εγγραφή των ιατρών στο ΓεΣΥ, ο κ. Οικονομία ανέφερε, «ως πολιτεία και κοινωνία αποτύχαμε να ετοιμάσουμε σωστά το ΓεΣΥ».

Το

κυρίως ζητούμενο, είπε, δεν είναι η εφαρμογή του γενικού συστήματος υγείας αλλά η επιτυχία του, τονίζοντας παράλληλα πως υπάρχουν γκρίζες ζώνες ενώ το πλαίσιο των πληρωμών είναι ασαφές.

Συμπλήρωσε πως η πολιτεία θα έπρεπε να διαθέσει περισσότερα χρήματα για την υγεία, ωστόσο τόνισε πως δεν είναι μόνο οικονομικό το ζήτημα. «Δεν μπορούμε να κάνουμε το πιο μεγαλεπήβολο σχέδιο χωρίς σωστές βάσεις και εγγυήσεις», είπε.

«Θα μπορούσαμε να κόψουμε χρήματα από τα κόμματα και το ποδόσφαιρο για το ΓεΣΥ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα περι φοροδιαφυγής από μερίδα γιατρών, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως δεν έπρεπε να γίνει δημόσια αυτή η τοποθέτηση τονίζοντας παράλληλα πως ο ΠΙΣ επί σειρά ετών απέστειλε επιστολές και καλούσε τον εκάστοτε Υπουργό Οικονομικών να προβεί σε κινήσεις για τον εντοπισμό των ιατρών που φοροδιαφεύγουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα