Οικονομία και ενέργεια συζήτησαν στην Άγκυρα Γιλμάζ και Ουστέλ

Με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκίας Τζβντέτ Γιλμάζ συναντήθηκε στη τουρκική πρωτεύουσα ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ. Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος η εφαρμογή του «πρωτοκόλλου» οικονομικής και χρηματοοικονομικής συνεργασίας και ιδίως το ενεργειακό ζήτημα.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο παράνομος «Μπαϊράκ» μετέδωσε τις δηλώσεις του κ. Ουστέλ για τη συνάντηση. Σύμφωνα με τον ίδιον, συμφώνησαν με τον κ. Γιλμάζ σχετικά με το τι πρέπει να γίνει για τη «χώρα» και την οικονομία στο πλαίσιο του «πρωτοκόλλου» και ότι είχαν μια χρήσιμη

συνάντηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπενθυμίζοντας ότι κατά τη συνάντησή τους με τον κ. Γιλμάζ πριν από 5 μήνες, υπέγραψαν «προκαταρκτικό πρωτόκολλο» για τη μεταφορά ενέργειας από την Τουρκία στα κατεχόμενα, ο κ. Ουστέλ είπε ότι στο πλαίσιο αυτού του «πρωτοκόλλου», προέβλεψαν ότι οι μελέτες βιωσιμότητας θα ολοκληρωθούν το αργότερο εντός ενός έτους.

Εξηγώντας ότι έφεραν σε επαφή τον κ. Γιλμάζ και τις τεχνικές ομάδες και έμαθαν πότε θα ολοκληρωθούν αυτές οι εργασίες, ο κ. Ουστέλ είπε ότι ο Γιλμάζ έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες στα απαραίτητα σημεία για να εξαλειφθεί και να επιταχυνθεί η έλλειψη ενέργειας στα κατεχόμενα.

«Προκειμένου να εξαλειφθεί το ενεργειακό έλλειμμα μέχρι να έρθει η ενέργεια από την Τουρκία στη χώρα μας μέσω καλωδίου, έχουμε κάνει προετοιμασίες τόσο για την ενίσχυση με κινητές μονάδες παραγωγής ενέργειας, όσο και για την έλευση μόνιμης μονάδας παραγωγής ενέργειας στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Τεκνετζίκ. Γίνονται επίσης, προετοιμασίες για την επιτάχυνση των έργων υποδομής, όπως η κατασκευή νοσοκομείου 500 κλινών στη Λευκωσία. Ο σχετικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί σύντομα», ανέφερε ο κ. Ουστέλ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα