Οικολόγοι: Κάναμε σημαντικές υποχωρήσεις στο Μοντ Πελεράν

Παρά τη διαλλακτική στάση και την τακτική των υποχωρήσεων που ακολούθησαν Λευκωσία και Αθήνα, οι συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν έφτασαν σε αδιέξοδο. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, σχετικά με την επόμενη μέρα των συνομιλιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η τουρκική αδιαλλαξία και οι καθημερινές δηλώσεις από τα κατεχόμενα και την Άγκυρα, δεν άφηναν περιθώρια αισιοδοξίας. Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι η υποχωρητικότητα τρέφει την τουρκική αδιαλλαξία.

Τα

τουρκικά παιχνίδια και η εμμονή του Ακιντζί στις προκλητικές του θέσεις, έφεραν το ναυάγιο του Μοντ Πελεράν.

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα, υπεύθυνα και σοβαρά. Ο πρόεδρος του Κινήματος προειδοποιούσε τον πρόεδρο Ανα​σ​τα​σ​ιάδη από το βήμα της Βουλής την περασμένη Παρασκευή:

"Άλλωστε το ενδεχόμενο ενός ναυαγίου -με όση καλή θέληση και αν επιδείξει ο ίδιος- δεν μπορεί να αποκλειστεί. Θα έπρεπε ήδη να σχεδιάζουμε - υπό τύπο σχεδίου Β- όλοι μαζί την απάντησή μας στο οποιοδήποτε ενδεχόμενο υλοποίησης των Τουρκικών απειλών".

Έχουμε την άποψη ότι στις συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν και στις δυο φάσεις έγιναν σημαντικές υποχωρήσεις από την ελληνική πλευρά. Δε θα σταθούμε σε αυτό το θέμα. Δεν είναι του παρόντος. Θα περιμένουμε άλλωστε την πλήρη ενημέρωση από τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Για χάριν της απαιτούμενης ενότητας επί του παρόντος, δε θα προβούμε λοιπόν σε κριτική των λαθών. Προτείνουμε άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου Γεωπολιτικής, για να εξεταστούν τα πιθανά σενάρια των τουρκικών κινήσεων και να εκπονηθεί σχέδιο αντιμετώπισής τους.

Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς​, ​ούτε για​​ κλαυθμούς. Είναι η ώρα του προγραμματισμού και της δράσης προς αποτροπή των αρνητικών επιπτώσεων του ναυαγίου του Μοντ Πελεράν".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα