Οικολόγοι: Αρνητικοί σε πρόταση Αβέρωφ για προσφ.οικισμούς

Αρνητικά απάντησε στην πρόταση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νεοφύτου, με επιστολή του προς τους αρχηγούς των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών κομμάτων στις 25 Αυγούστου, είχε προτείνει όπως καταβληθεί από κοινού προσπάθεια για εξεύρεση κοινών συναινετικών λύσεων για τις δημαρχίες των προσφυγικών Δήμων, ώστε να σταλεί μήνυμα ενότητας στην κοινωνία, λαμβάνοντας υπ' όψιν την έντονα συμβολική σημασία τους.

Λίγες ημέρες αργότερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επανήλθε, προτείνοντας η πρότασή

του να συζητηθεί από όλους τους αρχηγούς κομμάτων στις 14 Σεπτεμβρίου, πριν από την προγραμματισμένη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Διαχρονική στάση

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σημερινής», ο κ. Περδίκης απάντησε αρνητικά στην εισήγηση Αβέρωφ Νεοφύτου, κατόπιν διαβούλευσης με τα συλλογικά όργανα του κινήματός του. «Αυτό συνάδει με τη στάση που έχουμε τηρήσει τα τελευταία 20 χρόνια, από την ίδια χρονιά της ίδρυσής μας το 1996.

Με συνέπεια ακολουθούμε τη θέση ότι η εκλογή δημάρχων είναι υπόθεση των τοπικών κοινωνιών και όχι των ηγεσιών των κομμάτων. Γι’ αυτό τόσα χρόνια αποφεύγουμε να μπούμε σε εφ’ όλης της ύλης διακομματική συνεργασία στις τοπικές εκλογές, αποφεύγοντας να μπούμε στο παιγνίδι του διαμοιρασμού των δήμων», εξήγησε στον κ. Νεοφύτου σε απαντητική επιστολή του, ημερομηνίας 1 Σεπτεμβρίου 2016.

Σταματήστε το αλισβερίσι

Ο κ. Περδίκης ενημέρωσε τον Αβέρωφ Νεοφύτου ότι, υπό το φως της απόφασης του κόμματός του, δε θα παραστεί στη συζήτηση της 14ης Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός πως αυτό ενδεχομένως να στερεί από τους Οικολόγους μια δημαρχία, καθώς θεωρεί πως «ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα».

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων, μάλιστα, προέβη και σε σύσταση προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, καλώντας τον να σεβαστεί τις δημόσιες διακηρύξεις του για τον ρόλο των τοπικών κοινωνιών στην επιλογή των τοπικών αξιωματούχων «και να εγκαταλείψετε την προσπάθεια για κομματικό αλισβερίσι και διαμοιρασμό των δημαρχιακών θώκων των προσφυγικών δήμων μεταξύ των ηγεσιών των κομμάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα