ΟΗΕ: Πλήρης εμπιστοσύνη στον Έιντε για το Κυπριακό

Κατά χθεσινή τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης των Ηνωμένων Εθνών, ο Εκπρόσωπος του Γενικού-Γραμματέα κ. Stéphane Dujarric ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν ο κ. Guterres έχει απαντήσει στην επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Κοτζιά, στηρίζοντας ταυτόχορνα τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Ο κ. Dujarric επιβεβαίωσε και πάλι τη λήψη της επιστολής από τον Γενικό-Γραμματέα, εντούτοις, όπως είπε, δεν ήταν εις γνώση του αν έχει απαντηθεί και θα το εξετάσει. Δήλωσε, ωστόσο,

ότι θα πρέπει πρώτα να λάβεικ την επιστολή ο παραλήπτης πριν αυτή γνωστοποιηθεί δημόσια.

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος ζήτησε από τον Εκπρόσωπο να σχολιάσει σχετικά με τις κατηγορίες του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας ότι ο κ. Eide βρίσκεται πίσω από τα αρνητικά δημοσιεύματα των ξένων μέσων ενημέρωσης εναντίον του, καθώς και από ποιον πληρώνεται ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού-Γραμματέα για την Κύπρο.

Ο κ. Dujarric στην απάντηση του τόνισε ότι ο κ. Eide είναι μέλος του προσωπικού του Διεθνούς Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και ότι τα Ηνωμένα Έθνη εξακολουθούν να έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στο έργο που ο ίδιος και η ομάδα του επιτελούν σχετικά με το πολύ σημαντικό ζήτημα της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΟΗΕ, Πλήρης, Έιντε, Κυπριακό,oie, pliris, einte, kypriako