Οι Τ/κ δημοσιογράφοι ζητούν τροποποίηση του «νόμου» για τον στρατό

Άμεση θεωρεί την ανάγκη ο σύνδεσμος Τ/κ δημοσιογράφων συζήτησης και έγκρισης από την «βουλή» του τροποποιητικού «νομοσχεδίου περί στρατιωτικών εγκλημάτων και ποινών».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ανακοίνωση του συνδέσμου σημειώνει ότι ο υφιστάμενος «νόμος» αποτελεί την βάση  για τις «μηνύσεις» που κατατέθηκαν κατά ορισμένων δημοσιογράφων. «Είναι αίτημα όχι μόνο εμάς των δημοσιογράφων αλλά και όλων των πολιτών που θέλουν να ζήσουν σε μια πιο σύγχρονη και δημοκρατική χώρα» αναφέρεται για την τροποποίηση του «νόμου».

Σημειώνεται ότι η πρόταση «νόμου» συντάχθηκε από «βουλευτές» του

ΡΤΚ στις 3 Οκτωβρίου πέρυσι κι ακόμα δεν έχει περιληφθεί για συζήτηση στην αρμόδια «κοινοβουλευτική επιτροπή» θεωρώντας ότι αυτό δεν δείχνει καλή πρόθεση.

Ο σύνδεσμος Τ/κ δημοσιογράφων, υπενθυμίζοντας ότι ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ είχε αντιδράσει θετικά στο αίτημα για επίσπευση των «νομών» που αφορούν τον Τύπο, ζητεί από τα «συγκυβερνώντα» κόμματα να ενεργήσουν άμεσα προωθώντας και υπερψηφίζοντας αυτή την τροποποίηση.

Δεν αρμόζει σε μια σύγχρονη «χώρα», προστίθεται, το να οδηγείται ένας δημοσιογράφος υπό κράτηση σε δίκη και να ζητείται ποινή έως και 10 χρόνια για κατηγορίες που περιλαμβάνει ο υφιστάμενος «νόμος».

Διαβάστε επίσης: Δεύτερος πλουσιότερος στην Τουρκία ο ιδιοκτήτης της εταιρείας AKSA

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα