Οι θρησκευτικοί ηγέτες εργάζονται για ειρήνη

Οι θρησκευτικοί ηγέτες στην Κύπρο είναι δεσμευμένοι να συνεχίσουν το διάλογο και να εργαστούν μαζί για τη θρησκευτική ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρήνη, με τη βοήθεια της πρεσβείας της Σουηδίας, ανέφερε σε χαιρετισμό του ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Διαθρησκευτικού Διαλόγου.

Ο Επίσκοπος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το Γραφείο για το ρόλο που διεδραμάτισε στην πραγματοποίηση της σημερινής θείας λειτουργίας στο κατεχόμενο Παλαίκυθρο, την οποίαν παρακολούθησαν

περίπου 400 άτομα. Ευχαρίστησε επίσης και για τη συνεχή διευκόλυνση που προσφέρει το Γραφείο στο διαθρησκευτικό διάλογο μεταξύ των δύο θρησκευτικών ηγετών.

Τόνισε παράλληλα ότι δεν πρέπει να χαθεί η πίστη και η ελπίδα, ευχόμενος, με τη βοήθεια του Θεού, να επικρατήσει η ειρήνη. Είπε ακόμα ότι όλοι οφείλουν να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Ιμάμης Φουάτ Τοσούν, ο μουφτής της Κερύνειας, καλωσόρισε και συνεχάρη τους πιστούς, σημειώνοντας ότι ο Θεός θα βοηθήσει και τους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους να εργαστούν μαζί για την ειρήνη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στην εκκλησία της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας, στο κατεχόμενο Παλαίκυθρο της Επαρχίας Λευκωσίας, μετά από σχετική άδεια που δόθηκε για πρώτη φορά από το 1974, παρόλο που υπήρξαν στο παρελθόν παρόμοια αιτήματα. Η άδεια δόθηκε μετά από προσωπική παρέμβαση του Μουφτή των Τ/κ Ταλίπ Αταλάι.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα