Οι σχεδιασμοί Αναστασιάδη ενώπιον του Υπουργικού

Επανέρχεται σήμερα στα καθήκοντά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μετά την εγχείριση ανοιχτής καρδιάς, στην οποία υποβλήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει στις 10 το πρωί συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, την οποία θα απασχολήσουν οι σχεδιασμοί του. Νωρίτερα θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος προήδρευε της δημοκρατίας κατά την απουσία του. Μετά τη συνεδρία του

Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της δημοκρατίας θα προβεί σε δηλώσεις για την κατάσταση της υγείας του και τα σχέδια του.Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, οι πρώτες εξαγγελίες για βελτίωση της διακυβέρνησης θ’ αφορούν στη νέα δομή και μορφή λειτουργίας του Προεδρικού Μεγάρου, των υπηρεσιών, που πλαισιώνουν τον Πρόεδρο και συντονίζουν το κυβερνητικό έργο.

Σε κατοπινή σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων θα συζητηθεί, εξάλλου, η εισήγηση του Προέδρου για σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας αποδοχής.

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα απασχολήσει και η απόφαση της Βουλής να προχωρήσει, σε αναστολή της ισχύος του νόμου για τις εκποιήσεις μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και το ενδεχόμενο ακύρωσης της προγραμματισμένης καθόδου της τρόικας στην Κύπρο τον Ιανουάριο για αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος.Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα οι αλλαγές θα ανακοινωθούν στις 15 Ιανουαρίου.Αυτό, το οποίο φαίνεται να κλειδώνει, είναι ο διορισμός Γενικού Διευθυντή Προεδρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα