Οι Ρώσοι βομβάρδισαν θέατρο–καταφύγιο εκατοντάδων αμάχων στη Μαριούπολη (vid)

Ένα θέατρο που στεγάζει «εκατοντάδες πολίτες» υπέστη σοβαρές ζημιές από ρωσική αεροπορική επιδρομή στη Μαριούπολη, ανακοίνωσε σήμερα το δημαρχείο αυτής της πολιορκημένης πόλης στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

"Το αεροπλάνο έριξε μια βόμβα στο κτίριο όπου βρίσκονταν εκατοντάδες πολίτες που είχαν βρει εκεί καταφύγιο. Είναι αδύνατο να εξακριβωθεί άμεσα ο απολογισμός θυμάτων, γιατί οι βομβαρδισμοί των κατοικημένων περιοχών συνεχίζονται", ανέφερε το δημαρχείο σε ανάρτηση στο Telegram αναρτώντας μια φωτογραφία

του θεάτρου, το κεντρικό τμήμα του οποίου έχει καταστραφεί.

Η Ρωσία αρνείται ότι στοχεύει αμάχους.

«Το αεροπλάνο έριξε βόμβα σε κτίριο όπου κρύβονταν εκατοντάδες φιλήσυχοι κάτοικοι της Μαριούπολης. Είναι ακόμα αδύνατο να εκτιμηθεί το μέγεθος αυτής της φρικτής και απάνθρωπης πράξης, γιατί η πόλη συνεχίζει να βομβαρδίζεται. Είναι γνωστό ότι μετά τον βομβαρδισμό καταστράφηκε το κεντρικό τμήμα του Δραματικού Θεάτρου και καταστράφηκε η είσοδος του καταφυγίου» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου Μαριούπολης.

Όπως επισημαίνεται «ο μόνος στόχος του ρωσικού στρατού είναι η γενοκτονία του ουκρανικού λαού. Όσος καιρός κι αν περάσει, δεν θα τους συγχωρήσουμε ποτέ ούτε για ένα θύμα, ούτε για μια σταγόνα αίματος που χύθηκε. Δεν θα συγχωρήσουμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

Multiple reports that Russian forces dropped a bomb on Mariupol drama theatre where (at least until yesterday) hundreds of people were taking refuge. If confirmed refugees were still inside, this would be potentially the worst civilian harm incident and an undisputable war crime. pic.twitter.com/sDfhHULLCM

— Christo Grozev (@christogrozev) March 16, 2022Ρωσική επίθεση με οβίδες σε αυτοκινητοπομπή με αμάχουςΤην ίδια στιγμή, οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις για την επίθεση με οβίδες πυροβολικού κατά αυτοκινητοπομπής με αμάχους που εγκατέλειπαν νωρίτερα σήμερα τη Μαριούπολη με προορισμό τη Ζαπορίζια.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πέντε τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Ωστόσο, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε (επικαλούμενο ουκρανική στρατιωτική πηγή) πως «υπάρχουν νεκροί».

Ο κυβερνήτης της Ζαπορίζια έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τον τόπο της επίθεσης. Στις εικόνες διακρίνεται, μεταξύ άλλων, ένα καμένο αυτοκίνητο. Το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει την αυθεντικότητά τους.

«Το βαρύ πυροβολικό των εχθρικών δυνάμεων έπληξε μια αυτοκινητοπομπή με αμάχους, η οποία κινείτο στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στη Ζαπορίζια» έγραψε ο κυβερνήτης Ολεξάντρ Στάρουχ σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε τις αναφορές για το «χτύπημα» στην αυτοκινητοπομπή, δημοσιοποιώντας τη φωτογραφία ενός παιδιού, το οποίο ανέφερε πως τραυματίστηκε στην επίθεση. 

Πηγή: In.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα