Οι νεοφερμένοι βάζουν ήδη το στίγμα τους

Οι προκρίσεις και η είσοδος στα πλέι-φ του Γιουρόπα Λιγκ ήταν συνολική επιτυχία, αλλά είχε φαρδιά πλατιά την υπογραφή των νέων αποκτημάτων της λεμεσιανής ομάδας.

Σκέμπρι και Ζελάγια ήταν οι χρυσοί σκόρερ, ο Ζάντερ ίσως ο κορυφαίος του γηπέδου τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, ενώ ο Γιούστε πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με την κυανόλευκη φανέλα. Αρκετά καλός και δραστήριος ο Γιάκολις, ενώ ο Άλεφ αντικατέστησε επάξια τον Σακέτι και δεν επέτρεψε να φανεί η απουσία του Αργεντινού μέσου της λεμεσιανής ομάδας.

Αν

και πολύ νωρίς, αφού ο Απόλλωνας έχει δώσει μόλις 4 επίσημα παιχνίδια στη σεζόν, φαίνεται ότι τα νέα αποκτήματα της ομάδας θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο. Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που αποκτήθηκαν, όχι απλώς για να δώσουν βάθος στο ρόστερ, αλλά και για να έχουν ενεργό συμμετοχή στη φετινή προσπάθεια, τόσο για να επιστρέψει ο Απόλλωνας στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου όσο και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Το εμπόδιο της Μίντιλαντ είναι σεβαστό, αλλά στα μέτρα του Απόλλωνα.

Σκέμπρι-Ζάντερ
Από τους έξι νέους που έχουν ήδη αφήσει τα διαπιστευτήριά τους (υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που ακόμα δεν αγωνίσθηκαν ή είχαν μικρή συμμετοχή για την ώρα), αυτοί που ξεχωρίζουν είναι ο Σκέμπρι και ο Ζάντερ. Ο Μαλτέζος επιθετικός έχει συστηθεί με τον καλύτερο τρόπο στους φίλους της λεμεσιανής ομάδας. Έχει καταφέρει να σκοράρει στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια στα οποία αγωνίσθηκε, ανοίγοντας το σκορ τόσο με τη Ζάρια όσο και με την Αμπερτίν, ενώ σημείωσε το νικητήριο τέρμα στη Μολδαβία. Από τον Αντρέ, αυτά περιμένουν στον Απόλλωνα, ότι θα είναι στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και να βοηθήσει τους κυανόλευκους στο σκοράρισμα. Από την άλλη, ο Ζάντερ Σαντάνα αποτελεί την ατραξιόν του φετινού Απόλλωνα. Αριστερός μπακ με έντονη επιθετική δραστηριότητα, μαζί με τον Πέδρο συνθέτουν το δίδυμο των πιο επιθετικών μπακ στην Κύπρο. Πονοκέφαλος για κάθε άμυνα όταν ανεβαίνει, πάει πολύ καλά και στα ανασταλτικά του καθήκοντα, για τα οποία, άλλωστε, αποκτήθηκε. Ήδη έχει προλάβει να σημειώσει ένα τέρμα, ενώ ήταν ο δημιουργός της φάσης που έφερε το πρώτο τέρμα του Απόλλωνα την Πέμπτη κόντρα στην Αμπερτίν.

Ο τρίτος της παρέας των νεοφερμένων που έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία είναι ο κεντρικός αμυντικός Γιούστε. Ο Ισπανός παιχνίδι με παιχνίδι εμφανίζεται καλύτερος, μαθαίνει το παιχνίδι του Ρομπέρζ και την Πέμπτη κόντρα στην Αμπερτίν ήταν εκ των κορυφαίων. Από τον Γιούστε ο Σωφρόνης Αυγουστή περιμένει πάρα πολλά, αφού μαζί με τον Γάλλο, αλλά και τον Αγγελή όταν επιστρέψει, θα αποτελέσουν την τριάδα των στόπερ, που θα έχουν τον βασικό ρόλο στην καλή ανασταλτική λειτουργία του Απόλλωνα. Από κει και πέρα υπάρχουν οι Ζελάγια, Γιάκολις και Άλεφ. Ο πρώτος ξεκίνησε βασικός στον πρώτο αγώνα με τη Ζάρια, ενώ στα άλλα πέρασε ως αλλαγή. Κόντρα στους Σκωτσέζους σημείωσε το πρώτο του τέρμα με τον Απόλλωνα, κλειδώνοντας την πρόκριση. Ένα τέρμα που θα τον βοηθήσει πολύ στη συνέχεια. Ο τεχνικός του Απόλλωνα περιμένει πάρα πολλά από τον Αργεντινό φορ, που αποκτήθηκε για να αποτελέσει μαζί με τον Μάγκλιτσα το δίδυμο στην επίθεση της λεμεσιανής ομάδας.
Ο Γιάκολις μάς συστήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στη Σκωτία, όπου είχε πολύ καλή παρουσία και δημιούργησε το τέρμα της ομάδας του. Την Πέμπτη βρέθηκε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα, ήταν πολύ δραστήριος και έδειξε ότι, μόλις πάρει αγωνιστικά λεπτά και βρει ρυθμό, θα αποτελέσει μια πολύ σημαντική μονάδα στα φτερά του Απόλλωνα. Η πρώτη γεύση από τον Κροάτη είναι θετική.

Και ο Άλεφ
Ο Άλεφ Ντο Σάντος, αν και νεαρός, αποκτήθηκε για να αναπληρώσει το κενό του Σακέτι, και το έπραξε και με το παραπάνω κόντρα στην Αμπερτίν. Εντελώς διαφορετικός μέσος σε σχέση με τον Αργεντίνο, λιγότερο «σκυλί», περισσότερο τεχνίτης, έχει δείξει ότι μπορεί να έχει ουσιαστική συμμετοχή στον φετινό Απόλλωνα και όχι κάποιες ολιγόλεπτες συμμετοχές. Οι υπόλοιποι νέοι είναι νεαροί (Σπόλιαριτς, Χατζηβασίλης, Πόλιτσι) και θα πάρουν τον χρόνο τους στην πορεία. Ο μόνος από τους έμπειρους που ακόμα δεν έχει ουσιαστική συμβολή, είναι ο Χιλιανός Τζέισον Σίλβα, που ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα