Οργισμένοι οι Λεμεσιανοί με τις χθεσινές καταστροφές (vid)

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά η Λεμεσός μετατράπηκε τα ξημερώματα σε Βενετία....

Δ.Λεμεσού: Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν υποστεί ζημιές

«Πόλεμος» Δημάρχου Λεμεσού- ΑΚΕΛ εν μέσω καταστροφών

Οι καταρρακτώδεις βροχές που άρχισαν να πέφτουν λίγο μετά τα μεσάνυχτα έπνιξαν κυριολεκτικά ότι έβρισκαν στο διάβα τους.

Πλημμύρες και ζημιές από τις βραδινές καταιγίδες (pics)

«Δεν υπάρχουν φρεάτια στην περιοχή, μόνο ένα φρεάτιο υπάρχει έξω εδώ από το κάστρο, εδώ στην πλατεία του κάστρου και πλημμυρίσαμε. Επάθαμε βιβλική

καταστροφή, ένα πόδι νερό μέχρι την κουζίνα του εστιατορίου...δεν μπορούσαμε να βγάλουμε τον κόσμο έξω, ανοίξαμε την πίσω πόρτα για να βγάλουμε τον κόσμο έξω», αναφέρει ιδιοκτήτρια καφετέριας.

Ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τις βροχές στην Λεμεσό

Οι δρόμοι, αδιάβατοι, μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους, ειδικά στο παραλιακό μέτωπο, όπου δεκάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν.

Ο χώρος στάθμευσης στην περιοχή της επίχωσης όπου διεξάγονται και τα έργα ανάπλασης, χάθηκε στην κυριολεξία μέσα στη βροχή.

Μαζί του χάθηκαν και δεκάδες αυτοκίνητα ανυποψίαστων πολίτων οι οποίοι είχαν σταθμεύσει εκεί για να μετάβουν σε νυχτερινά κέντρα για τη βραδινή τους διασκέδαση.

Δ.Λεμεσού: Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν υποστεί ζημιές

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, είναι όμως διαχειρίσιμη εξαιτίας της έγκαιρης κινητοποίησης των υπηρεσιών οι οποίες υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί από τις ενάμιση, είναι έξω μες τη βροχή και προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους από τις ακαθαρσίες που παρασύρθηκαν από τα νερά και ελπίζω ότι με τη διαμόρφωση των καιρικών συνθηκών σιγά σιγά τα προβλήματα να αντιμετωπιστούν», αναφέρει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λεμεσού.

Συνεχίζει αναφέροντας ότι: «Πρέπει να πούμε ότι η πόλη δεν ήταν έτοιμη να δεχθεί τέτοιας μορφής έντονα καιρικά φαινόμενα, γιατί πρέπει να γίνουν έργα τα οποία έχουν αρχίσει να γίνονται.

Χρειάζεται τουλάχιστον μια διετία να ολοκληρωθούν στις βορειότερες πλευρές της πόλης, είναι αντιπλημμυρικά έργα ενός προϋπολογισμού που υπερβαίνει τα τριάντα εκατομμύρια, το κονδύλι υπάρχει και έχουν αρχίσει να προσφοροδοτούνται τα έργα.

Θα χρειαστούμε τουλάχιστον δύο ακόμη χειμώνες για να μπορέσουμε να πούμε ότι απαμβλύνεται το πρόβλημα.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει καταγραφή και αξιολόγηση των ζημιών που προέκυψαν, από μέλη της επαρχιακής διοίκησης Λεμεσού Από τις καταρρακτώδεις βροχές, πάρα το γεγονός ότι προκλήθηκαν ανυπολόγιστες ζημιές, δεν κινδύνεψαν πολίτες».

Η πυροσβεστική υπηρεσία από νωρίς το πρωί δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις.

Στη δύσκολη προσπάθεια των μελών της συνέβαλαν και πυροσβέστες από άλλους πυροσβεστικούς σταθμούς ανά το Παγκύπρια.

Σε δηλώσεις ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, ανέφερε: «κινητοποιήθηκαν συνεργεία από την πυροσβεστική υπηρεσία ενώ ενημερώθηκαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες για να συμβάλουν στο έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας είναι οι υπηρεσίες όπως τα δημοσιά έργα η επαρχιακή διοίκηση ο δήμος Λεμεσού η πολιτική άμυνα η αστυνομία! Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 33 συνεργεία για αντιμετώπιση της κατάστασης στις πληγείσες περιοχές και 150 άτομα προσωπικό από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. Τις προσπάθειες της πυροσβεστικής υπηρεσίας η οποία συντονίζει όλες τις επιχειρήσεις

Βοηθούν συεργεία από τους πυροσβεστικούς σταθμούς της Πάφου της Λευκωσίας της Λάρνακας και της ΕΜΑΚ».

Συνολικά η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε πέραν των 200 κλήσεων που αφορούσαν αποπαγίδευση οδηγών από αυτοκίνητα, άντληση νερών από υπόγεια και από πλημμυρισμένους δρόμους.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον κεντρικό πυροσβεστικό σταθμό Λεμεσού για αντιμετώπιση της όλης κατάστασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα