Οι λόγοι που δεν ήρθε ο Μάρκος

Αρκετός ντόρος γίνεται από χθες στα social media για την άρνηση του Μάρκου Παγδατή να συμμετάσχει στο Davis Cup με την Εθνική μας ομάδα, στους αγώνες με την Τουρκία. Αρκετοί είναι αυτοί που «πυροβολούν» τον Μάρκο, χωρίς βεβαία να γνωρίζουν το παρασκήνιο πίσω από ΟΑΚ, ΚΟΑ και Παγδατή.

Από τα μέσα Οκτωβρίου η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης Κύπρου, είχε αλληλογραφία

με τον Μάρκο Παγδατή, με τον πρόεδρο της ομοσπονδία κ. Φίλιο Χριστοδούλου να του εξηγεί τις πολλαπλές επιπτώσεις που θα είχε η άρνηση του να έρθει Κύπρο. Κυρίως λόγω Τουρκίας, στη σκιά των έντονων συνομιλιών που είχαμε σε πολιτικό επίπεδο.

Ο Κύπριος τενίστας μας απάντησε ότι λόγω βεβαρημένου προγράμματος δεν θα κατάφερνε να έρθει Κύπρο για το Davis Cup, αφού τα τουρνουά που θα έδινε Ιανουάριο και Φεβρουάριο θα ήταν αρκετά Αυτός ήταν ο πρώτος λόγος.

Η δεύτερη αιτία σύμφωνα πάντα με την Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, είναι ότι ο Μάρκος είχε συμβατικές υποχρεώσεις για το 2017 με χορηγούς και ήταν απαραίτητο να τιμήσει τα συμβόλαια του που είχε υπογράψει. Αν δεν τηρούσε τις υποχρεώσεις του και τα συμβόλαία τότε θα είχε ποινές (μεγάλο χρηματικό πρόστιμο).

Από πλευράς Ομοσπονδίας προσπάθησαν να τον πείσουν ν’ αλλάξει γνώμη μέσω αλληλογραφίας, όμως αφού δεν άλλαζε κάτι, ο ΟΑΚ αποτάθηκε στον ΚΟΑ για μία δεύτερη προσπάθεια. Αφότου έγινε μία συνάντηση ΟΑΚ-ΚΟΑ, ο πρόεδρος κ.Κλεάνθης Γεωργιάδης το πήρε πάνω του και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Μάρκο Παγδατή, η απάντηση του παρέμεινε ίδια, καμία αλλαγή στάσης.

Την ΟΑΚ ενημέρωσε επίσημα ο αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Δημήτρης Λεοντής, με τον κ. Φίλιο Χριστοδούλου να ζητά και σε επιστολή αυτή την απόφαση. Το πρόγραμμα του Μάρκου για το 2017 είναι αρκετά βεβαρημένου, προβλέπει συμμετοχή σε 35 πρωταθλήματα της ATP.

Καθόλου ενοχλημένος και καθόλου πικραμένος με τον Παγδατή, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας σε δηλώσεις του στο Sigmalive: "Ο Μάρκος τίμησε το τόπο του όσοι λίγοι, βοήθησε το άθλημα του τένις στον υπέρτατο βαθμό και αναμένω εκτίμηση προς το πρόσωπο του. Το άθλημα μου και η Κύπρος οφείλουν πολλά στον Μάρκο, προβάλλει το νησί μας κάθε εβδομάδα, σε κάθε του τουρνουά".

Τώρα όσον αφορά τους αγώνες που προηγήθηκαν, η Κύπρος είχε μπροστά της αγώνες ιστορικής σημασίας και έπαιζε για να εξασφαλίσει την παραμονή μας στην κατηγορία δύο. Τώρα η Κύπρος θα συνεχίσει την συμμετοχή της στο Davis Cup, οι αγώνες είναι 7-8-9 Απριλίου εναντίον της Τυνησίας, στο Εθνικό κέντρο τένις στη Λευκωσία. Τυχόν νίκη της Κύπρου, εξασφαλίζουμε την παραμονή μας στον όμιλο δύο ενώ σε περίπτωση ήττας, υποβιβαζόμαστε στην κατηγορία τρία.

Η ομοσπονδία θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για να προσπαθήσει να μεταπείσει τον Μάρκο να έρθει να βοηθήσει την ομάδα τον Απρίλιο, για ελπίδα παραμονής μας στην κατηγορία δύο.

Keywords
Τυχαία Θέματα