Οι ιστορίες των θυμάτων από το μακελειό στο Ορλάντο

Στην ταυτοποίηση οκτώ θυμάτων του τραγικού συμβάντος που συγκλόνισε το παγκόσμιο, προέβησαν οι τοπικές Αρχές του Ορλάντο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών, πρόκειται για τους, Edward Sotomayor Jr., 34, Stanley Almodovar III, 23, Luis Omar Ocasio-Capo, 20, Juan Ramon Guerrero 22, Eric Ivan Ortiz-Rivera,

36; Peter O. Gonzalez-Cruz, 22; Luis S. Vielma 22, και Kimberly Morris, 37.

Kimberly Morris

Η 37χρονη Κίμπερλι, είχε πάντα ένα χαμόγελο στα χείλη της. Ήταν μεγάλη θαυμάστρια των αγώνων μπάσκετ και των πολεμικών τεχνών. Μετακόμισε από τη Χαβάη στη Φλόριντα πριν από λίγους μήνες για να είναι στο πλευρό της μητέρας και της γιαγιάς της που την είχαν ανάγκη.

Eddie Jamoldroy Justice

Ήταν 30 ετών. Πριν ταυτοποιηθεί, ως ένα από τα θύματα, η μητέρα του πέρασε μια ολόκληρη μέρα ψάχνοντάς τον, έχοντας λάβει απεγνωσμένα μηνύματά του μέσα από το κλαμπ: "Μαμά, σ’ αγαπάω. Πέφτουν πυροβολισμοί στο κλαμπ", ανέφερε σε ένα από αυτά. Το τελευταίο που έστειλε έλεγε πως ο ένοπλος είχε εισβάλλει στις τουαλέτες όπου ο ίδιος κρυβόταν. Μετά από αυτό, το κινητό "σώπασε".

Juan Ramon Guerrero

Ήταν μόλις 22 χρονών. Δούλευε σε εταιρεία τηλεμάρκετινγκ ενώ παράλληλα σπούδαζε στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα. "Ήταν ένα υπέροχο άτομο. Τον είχα σαν αδελφό μου», αναφέρει στο CNN ο ξάδερφος του, Ρόμπερτ. Ήταν παιδί χαμηλών τόνων".

Jonathan A. Camuy

Καταγόταν από το Πουέρτο Ρίκο. Μόλις 25 χρονών, πριν μετακομίσει στη Φλόριντα εργαζόταν ως δημοσιογράφος σ' ένα τηλεοπτικό κανάλι στο Σαν Χουάν. Έφυγε από τη χώρα του με όνειρο να εξελιχθεί δημοσιογραφικά στις ΗΠΑ, όπως είπε ξάδελφός του στο CNN. Η είδηση του θανάτου του συγκλόνισε τη μικρή πόλη από την οποία καταγόταν στο Πουέρτο Ρίκο καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Μαρτυρίες ότι ο δράστης ήταν ομοφυλόφιλος

Μαρτυρίες στον αμερικανικό Τύπο, στρέφουν την έρευνα προς την υπόθεση ότι ο δράστης ήταν ομοφυλόφιλος. Θαμώνας του Pulse δήλωσε ότι ο Ομάρ Ματίν χρησιμοποιούσε το gay μέσο κοινωνικής δικτύωσης "Jack'd".

Πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Ομάρ Ματίν, ο δράστης του μακελειού στο κλαμπ του Ορλάντο, ήταν ομοφυλόφιλος δημοσιεύθηκαν στον αμερικανικό Τύπο, ρίχνοντας νέο φως στις έρευνες για τα κίνητρα της σφαγής και απομακρύνοντας την υπόθεση της τζιχαντιστικής επίθεσης.

Η εφημερίδα Orlando Sentinel δημοσιεύει σειρά δηλώσεων μαρτύρων που βεβαιώνουν ότι ο δράστης της φονικότερης επίθεσης στα αμερικανικά χρονικά ήταν θαμώνας του γκέι κλαμπ Pulse και ότι ήταν γνωστός για την επιθετικότητά του, συνδεδεμένη με υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Σε δημοσίευσή της, η εφημερίδα Palm Beach Post, επιβεβαιώνει την είδηση που θέλει τον μακελάρη του Ορλάντο να είναι ομοφυλόφιλος. Σύμφωνα με μαρτυρία ενός συμμαθητή του, από την αστυνομική ακαδημία του Indian River Community College, ο Μαρτίν, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, του είχε κάνει ερωτικές προτάσεις.

Στο Ορλάντο την Πέμπτη ο Μπαράκ Ομπάμα

Στο Ορλάντο, θα μεταβεί την Πέμπτη ο Ομπάμα, για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της χειρότερης επίθεσης που έχει διαπραχθεί στο αμερικανικό έδαφος μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σε ανακοίνωσή του, ο Ομπάμα, έκανε ένα σύντομο σχόλιο, για τη σφαγή 49 ανθρώπων σε ένα γκέι κλαμπ στο Ορλάντο, που διέπραξε ένας 29χρονος Αμερικανός αφγανικής καταγωγής, κάνοντας λόγο για μια «πράξη τρόμου και μίσους».

Ομπάμα: «Μια τρομοκρατική πράξη, μια πράξη μίσους» το μακελειό στο Ορλάντο

Η επίθεση εναντίον οποιουδήποτε Αμερικανού είναι επίθεση εναντίον όλων των Αμερικανών πολιτών δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα σε διάγγελμά του μετά την τραγωδία στο Ορλάντο κάνοντας λόγο για σπαρακτική ημέρα για την LGBT κοινότητα και ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για τρομοκρατική ενέργεια και πράξη μίσους, επισημαίνοντας ότι την υπόθεση χειρίζεται το FBI και επί του παρόντος δεν υπάρχει σαφής εκτίμηση για τα κίνητρα του δράστη.

Μεσίστιες, οι σημαίες στον Λευκό Οίκο και όλα τα δημόσια κτίρια στις ΗΠΑ για τη χειρότερη μαζική δολοφονία στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.

Οι αναφορές του Ομπάμα, δείχνουν στο ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες θεωρούν στην παρούσα φάση τον 29χρονο δράστη, Ομάρ Ματίν, «μοναχικό λύκο» που είχε ριζοσπαστικοποιηθεί αυτόνομα και διενέργησε χωρίς υποστήριξη το μακελειό.

Keywords
Τυχαία Θέματα