Οι ισχυροί άνεμοι εκρίζωσαν δέντρα - Επικίνδυνοι δρόμοι

Το χαμηλό βαρομετρικό, που επηρεάζει την περιοχή, σταδιακά υποχωρεί.

Ακραία καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν χθες στην πόλη και Επαρχία Πάφου και στην Επαρχία Λάρνακας και Αμμοχώστου, προκαλώντας προβλήματα. Στην Πόλη Χρυσοχούς από τους ισχυρούς ανέμους εκριζώθηκε μεγάλο δέντρο, το οποίο έπεσε πάνω σε ξύλινο σπίτι, στο οποίο διαμένει ζεύγος ηλικιωμένων, οι οποίοι, ευτυχώς, δεν τραυματίσθηκαν. Το σπίτι υπέστη εκτεταμένες ζημιές.

Δέντρα εκριζώθηκαν και έπεσαν και στις αυλές σπιτιών στην πόλη της Πάφου, στον

Κόλπο των Κοραλίων και στην Τίμη, καθώς και στο οδικό δίκτυο Πάφου- Λεμεσού. Εξάλλου, διαφημιστικές πινακίδες και άλλα αντικείμενα μετακινήθηκαν, λόγο των σφοδρών ανέμων και βρέθηκαν στους δρόμους κτυπώντας αυτοκίνητα και προκαλώντας ζημιές σε προθήκες καταστημάτων.

Σε συναγερμό τέθηκαν η Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα συνεργεία των Δήμων και Κοινοτήτων, καθώς και της Επαρχιακής Διοίκησης. Σε κοινότητες της Πάφου, λόγο των ισχυρών ανέμων, αποκόπηκαν και καλώδια της Αρχής Ηλεκτρισμού.

Στην Επαρχία Λάρνακας, λόγω των σφοδρών ανέμων δέντρο αποκόπηκε και έπεσε στο δρόμο Πύλας προς Λάρνακα, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία.

Στο Τραχώνι δέντρο εκριζώθηκε και καταπλάκωσε αυτοκίνητο που βρισκόταν εν κινήσει, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι τις 06.00 το πρωί ανταποκρίθηκε σε 69 κλήσεις, που αφορούν προβλήματα, που προκλήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες. Οι περισσότερες αφορούσαν πτώσεις δέντρων, ρυμουλκήσεις οχημάτων, άντληση νερού και άνοιγμα οχετών όμβριων υδάτων.

Επικίνδυνοι δρόμοι

Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι, λόγω κατολισθήσεων πετρών, έχουν καταστεί επικίνδυνοι οι ακόλουθοι δρόμοι:

Κακοπετριάς-Pinewood-ΠεδουλάΚύκκου –Κάμπου καιΠλατρών-Τροοδίτισσας

Ως εκ τούτου, οι οδηγοί που τους χρησιμοποιούν προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Επίσης, ο αυτοκινητόδρομο Πύλας – Λάρνακας, ο οποίος είχε κλείσει για την κυκλοφορία λόγω πτώσης δέντρου, έχει ανοίξει και η τροχαία κίνηση διεξάγεται κανονικά.

Αναλυτικά ο καιρός

Σήμερα αρχικά ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αλλά σταδιακά τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα μέχρι σφοδροί, 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά κυματώδης αλλά στα προσήνεμα μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 5 στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος ωστόσο παροδικά θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί αρχικά μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά κυματώδης αλλά σταδιακά θα καταστεί ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Keywords
Τυχαία Θέματα