Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, τα θέματα ασφάλειας και το ξεχωριστό lounge

O Μη Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας Γιάννης Γεωργούλας μίλησε στο Σίγμα για τις υπηρεσίες της εταιρείας και τα σχέδια επέκτασης

Από τις πρωτοποριακές υπηρεσίες με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, στο ψηφιακό ευρώ και την κατάργηση των μετρητών, στα θέματα ασφάλειας, αλλά και στην τετραήμερη εργασία, ο Γιάννης Γεωργούλας μίλησε για όλους και για όλα.

Καλεσμένος στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Μη Εκτελεστικός Διευθυντής της ECOMMBX, μίλησε για την εταιρεία

του και τις υπηρεσίες που προσφέρει, αλλά και για τον τρόπο που λειτουργεί σε σχέση με τους εργαζόμενους. Ο κ. Γεωργούλας σημείωσε ακόμα ότι η εταιρεία βρίσκεται σε φάση επέκτασης με τον επόμενο σταθμό της να είναι η Αθήνα και η ελλαδική αγορά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Χρίστο Μιχάλαρο:

Η ECOMMBX είναι μια πρωτοποριακή εταιρεία, η οποία ασχολείται με τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Εκδίδει χρεωστικές κάρτες και βοηθά να γίνεται η δουλειά τόσο των πολιτών όσο και των εταιρειών.

Ουσιαστικά υπάρχει μια εφαρμογή, μέσω της οποίας γίνεται πολύ εύκολα η οποιαδήποτε πληρωμή, ενώ μέσω της έκδοσης καρτών, μπορούν να γίνονται οι πληρωμές σε φυσικά καταστήματα ή και σε on line.

Ο κόσμος πρέπει να εκπαιδευτεί
Αναφορικά με τις νέες τεχνολογίες και για το γεγονός ότι ο κόσμος πρέπει να εκπαιδευτεί ώστε να αποκτήσει περισσότερες δεξιότητες, ο Γιάννης Γεωργούλας σημείωσε: Πρέπει ο κόσμος να μπορέσει να εκπαιδευτεί για να καταφέρει να λειτουργεί στο σύγχρονο κόσμο. Το κράτος φέρει ευθύνη σε αυτό και πρέπει να βοηθήσει στην εκπαίδευση τόσο των δημοσίων υπαλλήλων, όσο και του κοινού γενικότερα. Θεωρώ ότι πλέον είναι εύκολο για κάποιον να χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους εφαρμογές σαν τη δική μας. Η κρίση του κορωνοϊού βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση. Όλοι μας, θέλοντας και μη, αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικές εφαρμογές και να κάνουμε ανέπαφες πληρωμές.

Τι αλλάζει για τους καταθέτες με τέτοιου είδους εφαρμογές
Μέσω των εφαρμογών αυτών, τόσο των δικών μας, αλλά και των τραπεζών, μπορεί κάποιος πιο εύκολα να χρησιμοποιήσει τις τραπεζικές υπηρεσίες. Επίσης ένα άλλο όφελος που έχει ο καταναλωτής είναι ότι οι συναλλαγές γίνονται πολύ πιο φθηνά, καθώς το προσωπικό που απασχολείται είναι λιγότερο.

Το ζήτημα της ασφάλειας
Υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες και η απαραίτητη τεχνολογία, η οποία καθιστά σχεδόν αδύνατο να χαθούνε χρήματα. Οπότε είναι πιο πιθανό ο χρήστης να κάνει κάποιο λάθος παρά η ίδια η εταιρεία που παρέχει αυτές τις υπηρεσίες. Και πάλι όμως υπάρχουν τόσες πολλές ασφαλιστικές δικλείδες και η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ, που θεωρώ σχεδόν απίθανό κάποιος να χάσει χρήματα. 

Μπορούμε να πληρώσουμε από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου;
Εμείς δεν λειτουργούμε μόνο στην τοπική αγορά. Βλέπουμε όλες τις χώρες το ίδιο και ειδικά στην ΕΕ που έχουμε και την ανάλογη άδεια. Είναι πάρα πολύ εύκολο να μπορέσει κάποιος να χρησιμοποιήσει τη δική μας τεχνολογία.

Πάμε προς κατάργηση των μετρητών;
Εγώ θεωρώ ότι μέσα στα επόμενα χρόνια σίγουρα θα επέλθει η κατάργηση των μετρητών. Ήδη ένα πρώτο δείγμα είναι η ανακοίνωση από την ΕΚΤ για τη δημιουργία του ψηφιακού ευρώ. Το οποίο τα επόμενα δύο χρόνια θα τεθεί σε δοκιμαστική βάση και ακολούθως θα τεθούν οι κανόνες για να μπορέσει να βγει κανονικά στην κυκλοφορία. Όταν έρθει και αυτό, θεωρώ ότι τα μετρητά θα αρχίσουν να εκλείπουν. Αυτό θα βοηθήσει σημαντικά και σε θέματα που έχουν να κάνουν με το ξέπλυμα χρήματος. Μέσω της τεχνολογίας θα είναι πιο εύκολο να υπάρχει έλεγχος ειδικά από τις ρυθμιστικές αρχές και γενικότερα θα βοηθήσει σε θέματα απάτης ξεπλύματος και ότι έχουν να κάνουν με αυτά.

Καινοτομίες στα γραφεία για τους εργαζόμενους
Είμαστε περήφανοι να συγκαταλεγόμαστε στις εταιρείες best places to work. Δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στο προσωπικό μας, λειτουργούμε ως οικογένεια βλέπουμε τα προβλήματα των συναδέλφων και είμαστε οι πρώτοι οι οποίοι θεσπίσαμε την τετραήμερη εργασία και φυσικά την διατηρήσαμε και λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

Λειτουργεί πιο αποτελεσματικά η 4ήμερη εργασία;
Ναι γιατί το όλο ζήτημα έχει να κάνει με την απόδοση των εργαζομένων. Δεν έχει να κάνει με το πόσες ώρες θα βρίσκονται στο γραφείο. Και μετά από μετρήσεις που κάναμε, βλέπουμε ότι η απόδοση των εργαζομένων έχει αυξηθεί.

Το ξεχωριστό lounge
Είναι υπέροχο και θα πρέπει να έρθετε να το δείτε και από κοντά. Εμείς θέλουμε ο εργαζόμενος να νιώθει άνετα να κάνει τη δουλειά του. Όταν νιώθει καλά τότε μπορεί και αποδίδει περισσότερο.

Που σας βρίσκουμε
Βρισκόμαστε στην Πινδάρου 27 και on line στην ιστοσελίδα μας www.ecommbx.com(link is external). Υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τον οργανισμό μας και εκεί μπορεί να γίνει η αίτηση για να χρησιμοποιήσει κάποιος τις υπηρεσίες μας. Να πω στο σημείο αυτό ότι βρισκόμαστε σε φάση επέκτασης, καθώς ανοίγουμε γραφεία στην Αθήνα. Μετά από μελέτη που κάναμε, είδαμε ότι εταιρείες τεχνολογίας του εξωτερικού επενδύουν στην Ελλάδα και θεωρούμε ότι και εμείς θα είμαστε σε θέση να επεκταθούμε και στην ελλαδική αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα