Οι φορές που τ' όνομά του δεν σβήστηκε απ'τα πληρωμένα συμβόλαια θανάτου

Δύο εγκληματικές ενέργειες σε βάρος προσώπων που απασχόλησαν για χρόνια τις Αρχές, σε διάστημα λιγότερο των 48 ωρών έθεσαν την Αστυνομία σε συναγερμό.

Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης γνωστός ως Αλεξούι, ήταν ένα όνομα γραμμένο για χρόνια σε συμβόλαια θανάτου. 

Οι φορές που το Αλεξούι βρέθηκε στο στόχαστρο

Το 2004 ήταν η πρώτη φορά που ο Αλέξης Μαυρομιχάλης (Αλεξούι) βρέθηκε στο στόχαστρο πληρωμένων δολοφόνων.

Εκτελεστές από την Ελλάδα απέτυχαν να δολοφονήσουν τον Αλέξη Μαυρομιχάλη από πολύ κοντινή απόσταση και

ενώ αυτός βρισκόταν έξω από κατάστημα. Οι δύο εκτελεστές αφού απέτυχαν την πρώτη μέρα, την επόμενη επέστρεψαν για να τελειώσουν τα μαφιόζικα σχέδιά τους χωρίς και πάλι να τα καταφέρουν. Στο τέλος οι δύο εκτελεστές συνελήφθησαν και στην κατοχή τους εντοπίστηκε η φωτογραφία του Αλέξη.

Δείτε επίσης: Αλεξούι: Φόνο εκ προμελέτης διερευνά η Αστυνομία - Η επίσημη ανακοίνωση

Το 2006 από ένα θανατηφόρο δυστύχημα η αστυνομία έβγαλε λαβράκι. Το θύμα που εργαζόταν ως ντελιβεράς ενεπλάκη σε τροχαίο με την μοτοσικλέτα του στη Λεμεσό. Από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι στην κατοχή του είχε πιστόλι και αριθμό σφαιρών, το οποίο όπως διαφάνηκε χρησιμοποιήθηκε σε διπλή δολοφονία που διαπράχθηκε στη Λεμεσό. Κατά τις έρευνες στην οικία του ανευρέθηκε μεταξύ άλλων φωτογραφία του Μαυρομιχάλη με τις Αρχές να πιστεύουν ότι θα το Αλεξούι θα ήταν ο επόμενος στόχος του.

Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Μαυρομιχάλη, δολοφόνοι του έστησαν καρτέρι και άνοιξαν πυρ εναντίον του ίδιου και των φίλων του.

Συγκεκριμένα στις 4 Σεπτεμβρίου του 2008 το Αλεξούι βρισκόταν σε σωματείο στη Λευκωσία. Μετά το τέλος του παιχνιδιού και καθώς το Αλεξούι με τα φιλικά του πρόσωπα βγήκαν από το μαγαζί δέχθηκαν αριθμό πυροβολισμών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος ελαφρά και ακόμη ένα μέρος της παρέας του.  Η υπόθεση παρέμεινε ανεξιχνίαστη.

Το 2015 επαγγελματίες δολοφόνοι επιχείρησαν να σκοτώσουν το Αλεξούι. Οι εκτελεστές στάθμευσαν έξω από την οικία του ενώ εκείνη την στιγμή έξω από το σπίτι βρισκόταν ο 27χρονος φρουρός του.

Δείτε εδώ: Περίμενε το Αλεξούι να βγει στο μπαλκόνι ο δράστης - Κλοπιμαίο το όχημα (VID)

Λίγα λεπτά αφού εισήλθε στην οικία του το ο Μαυρομιχάλης με την σύζυγο και τον γιο του , οι δράστες «χτύπησαν» με το αντιαρματικό το αυτοκίνητο του φρουρού του ο οποίος έπεσε νεκρός, ενώ ταυτόχρονα έπεσε ριπή από αυτόματο όπλο που γάζωσε το σπίτι.Σφαίρες έπληξαν και το αυτοκίνητο, καθώς και τοίχους στο εσωτερικό του σπιτιού και μόνο από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε κανένα μέλος της οικογένειας.

Ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2016 σήμανε συναγερμός στις Κυπριακές Αρχές για επικείμενες μαζικές δολοφονίες στην Κύπρο.
Η Ιντερπόλ που είχε δώσει και τις πληροφορίες στην κυπριακή Αστυνομία, παρακολουθούσε τηλέφωνα Σέρβων εγκληματικών στοιχείων κατά τα οποια διαπιστώθηκε ότι δύο εκτελεστές αναμένεται να φτάσουν στην Κύπρο προκειμένου να δολοφονήσουν τον Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Όπως διαφάνηκε το έγκλημα διοργάνωνε με οδηγίες ανωτέρων βαρυποινίτης των Κεντρικών Φυλακών. Παρά το γεγονός αυτό στις 31 Μαρτίου 2016, αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν έξω από καφετέρια της Λευκωσίας το «Αλεξούι» μαζί με δύο φίλους του. Οι εκτελεστές, σύμφωνα με τα στοιχεία, κυνήγησαν το «Αλεξούι» και ένας εκ των δύο ανέσυρε πυροβόλο όπλο.

Οι Σέρβοι εκτελεστές έφυγαν άρον άρον και λίγες ημέρες αργότερα στην Κύπρο έφτασαν δύο Αλβανοί εκτελεστές. Στόχος τους να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου που άφησαν στη μέση οι Σέρβοι εκτελεστές. Ο Μαυρομιχάλης έφυγε από την Κύπρο χαλώντας τα σχέδια των Αλβανών μαφιόζων οι οποίοι σχεδίαζαν να τον δολοφονήσουν είτε σε καφετέρια είτε σε ψαροταβέρνα όπου σύχναζε.

Διαβάστε επίσης: Νεκρός ο Αλέξης Μαυρομιχάλης – Υπέκυψε στα τραύματά του

Keywords
Τυχαία Θέματα