Οι αναρχικοί ξαναχτύπησαν στην Αθήνα

Αναρχικοί γέμισαν με συνθήματα τους τοίχους γύρω από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα χθες το βράδυ, προκαλώντας στη συνέχεια κι άλλες εκτεταμένες ζημιές στα Εξάρχεια και στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο.

Νωρίτερα είχαν διοργάνωσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, στην οδό Πανεπιστημίου, αντιδρώντας στον λεγόμενο «κουκουλονόμο», που δίδει το δικαίωμα στην αστυνομία να συλλάβει όποιον προβαίνει σε αξιόποινες πράξεις, έχοντας και το πρόσωπό του καλυμμένο με κουκούλα. αλλά και στο καθεστώς

των φυλακών τύπου Γ’, υψίστης ασφαλείας.

Την Δευτέρα, 28 βουλευτές του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν στη Βουλή τροπολογία για την κατάργηση των διατάξεων του νόμου 3773/2009 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά στην επιβολή αυστηρών ποινών για συνολικά πέντε εγκλήματα (διατάραξη κοινής ειρήνης, απρόκλητη ή βαριά σωματική βλάβη, ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς) όταν αυτά τελούνται από άτομα με καλυμμένα ή αλλοιωμένα χαρακτηριστικά.

Επίσης, δια του Υπουργού της Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, η κυβέρνηση ήδη προχωρά στην κατάργηση των Φυλακών Γ’ Τύπου, γεγονός που έδωσε λαβή σε μερίδα του αθηναϊκού Τύπου να αμφισβητήσει τους λόγους που επικαλούνται οι αναρχικοί για τις διαμαρτυρίες τους, και να μιλήσει για «αποσταθεροποιητικές ενέργειες, σε μία πολύ κρίσιμη εβδομάδα για την χώρα».

«Φωτιά σε κράτη και φυλακές», "Πόλεμος στη Δημοκρατία", και «Αυτό, αυτό, αυτό είναι σωστό. Φωτιά στο Κοινοβούλιο, να βάλετε μυαλό», ήταν μερικά μόνο από τα συνθήματα που έγραψαν οι αναρχικοί στους τοίχους στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, χωρίς να εμποδιστούν από την αστυνομία.

Στα επεισόδια που συνεχίστηκαν ως αργά το βράδυ, και που έκαναν την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσει «κάποιος, επιτέλους να παραιτηθεί», αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε σταθμευμένα αυτοκίνητα πολιτών και εκτόξευσαν μολότοφ εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ που απάντησαν με φωτοβολίδες κρότου-λάμψης.

«Ανενόχλητοι κουκουλοφόροι επιδόθηκαν και πάλι στο αγαπημένο τους σπορ, τους βανδαλισμούς. Την ίδια στιγμή που ο ένας υπουργός γράφει άρθρα καταγγέλλοντας την ίδια την Κυβέρνηση, ο άλλος καταργεί τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και όλοι μαζί αδυνατούν να προστατέψουν τους πολίτες και τις περιουσίες τους. Αν κάποιοι δεν μπορούν ας παραιτηθούν. Πάντως άλλη ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε αργά βράδυ η Νέα Δημοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα