Οι ανάγκες αίματος δεν πάνε διακοπές - Τα σημεία αιμοδοσίας

Την ανάγκη για κάλυψη των αναγκών σε αίμα, υπενθύμισε ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Κέντρου Αίματος του Υπουργείου Υγείας Σωκράτης Μενελάου, μιλώντας στο SIGMALIVE. Ωστόσο, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής όλα κυλούν ομαλά και τα αποθέματα αίματος είναι ικανοποιητικά.

Ο Σωκράτης Μενελάου εξήγησε ότι λόγω διακοπών, η προσέλευση για αιμοδοσία μειώνεται, κυρίως την βδομάδα του 15Αυγούστου, όπως και τα αποθέματά μας σε αίμα, ενώ την ίδια ώρα οι συγκεκριμένες ημέρες έχουν αυξημένη ζήτηση, κυρίως λόγω ατυχημάτων ή άλλων περιστατικών

που πιθανόν να συμβούν τις μέρες των εορτών, καθώς και λόγω προσέλευσης τουριστών στο νησί.

«Η διαδικασία αιμοδοσίας», είπε ο κύριος Μενελάου, «είναι ακίνδυνη και ανώδυνη και στόχο έχει να βοηθήσει τον συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη».

Πρόσθεσε ότι όσο προχωρούμε στα μέσα του μήνα, τα πράγματα θα δυσκολέψουν, αφού ο κόσμος θα βρίσκεται για διακοπές και η προσέλευση για αιμοδοσία θα μειωθεί, όπως και τα αποθέματά μας σε αίμα.

Εξήγησε ότι η πιο δύσκολη χρονική περίοδος είναι συνήθως από τις 10-20 Αυγούστου.

«Γι’ αυτό τον λόγο, έχουμε προγραμματίσει αιμοδοσίες σε ορεινά θέρετρα, στα οποία τις μέρες αυτές υπάρχει περισσότερος κόσμος λόγω διακοπών», κατέληξε ο κύριος Μενελάου.

Πού μπορείτε να προσφέρετε αίμα

Όσοι επιθυμούν να γίνουν αιμοδότες, μπορούν να μεταβούν στις τράπεζες αίματος όλων των κρατικών νοσηλευτηρίων παγκύπρια, εκτός της Λευκωσίας.
(Τράπεζες αίματος νοσοκομείων Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου, μεταξύ των ωρών 07.30-14.00)

Όσον αφορά τη Λευκωσία, οι αιμοδότες μπορούν να μεταβούν στο Κέντρο Υγείας της Έγκωμης, μεταξύ των ωρών 07.30-20.00, εκτός από το Σάββατο που οι ώρες λειτουργίας είναι 08.00-14.00.

Keywords
Τυχαία Θέματα