Οι "πρόωρες εκλογές" στα κατεχόμενα μέσα από τον Τ/κ Τύπο

Προχωρεί η διαδικασία για την επιβεβαίωση της διεξαγωγής πρόωρων «εκλογών» στις 7 Ιανουαρίου και ο τ/κ Τύπος σήμερα αναφέρεται σε αυτό το θέμα, όπως και στο αιτιολογικό της απόφασης του «υπουργικού συμβουλίου» να κάνει πίσω τελικά στο θέμα της χειμερινής ώρας, που θα εφαρμοστεί στις 29 Οκτωβρίου.

Αναφορά γίνεται, επίσης, στη χρησιμότητα και μεγάλη τελικά αξία που έχει το έντομο που αποξηραίνει τα παπουτσόσυκα στην κλειστή περιοχή των Βαρωσίων, αλλά και τον κίνδυνο κυρίως νέων φοιτητών από ξένες χώρες που διασταυρώνουν ανεξέλεγκτα κεντρικούς δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας χωρίς διαβάσεις

πεζών.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Επιστροφή στην ‘ώρα του παπά’», γράφει ότι η πολιτική του "γλείφω εκεί που έφτυνα" θεωρείται πλέον προσόν και επικρίνει με αυτό τον τρόπο τον «πρωθυπουργό» Οζγκιουργκιούν, που είχε δηλώσει ότι η ώρα δεν θα άλλαζε, για να μην έχουν οι Τ/κ την ίδια ώρα με του «παπά», εννοώντας τον Αρχιεπίσκοπο. Αλλού γράφει ότι το ΡΤΚ αύριο, Παρασκευή, θα καταθέσει πρόταση στη «βουλή» για τη διεξαγωγή έρευνας που αφορά ατασθαλίες και απώλεια κερδών από την παραχώρηση της διαχείρισης του παράνομο αεροδρομίου της Τύμπου σε ιδιώτες. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε αποκαλύψεις – όπως γράφει – στο βιβλίο του πρώην Διοικητή της ΚΤ, Πανίκου Δημητριάδη για έναν διάλογό του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη την περίοδο του κουρέματος.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Δεν θα υπάρξει δυσκολία στην ψηφοφορία», αναφέρει ότι επιτεύχθηκε χθες στην αρμόδια «κοινοβουλευτική» επιτροπή συμφωνία των πολιτικών κομμάτων για τη διεξαγωγή πρόωρων «εκλογών» στις 7 Ιανουαρίου και παράλληλα εγκρίθηκε με πλειοψηφία η νέα «νομοθεσία» για τη διεξαγωγή «εκλογών» ως ενιαία περιφέρεια. Αλλού γράφει ότι ο «υπουργός συγκοινωνιών» επιθεώρησε χθες τα έργα διαπλάτυνσης του δρόμου προς το Καραβοστάσι. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη δήλωση του προέδρου του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ ότι θα πρέπει να αρθεί η υποχρεωτική χρήση της ίδιας διδακτέας ύλης με την Τουρκία.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Βήμα βήμα προς τις εκλογές», γράφει ότι μετά την ψήφιση του νέου «νόμου» για τη διεξαγωγή «εκλογών», που παραπέμφθηκε στην ολομέλεια της Δευτέρας, δεν απομένει κανένα εμπόδιο για τις πρόωρες «εκλογές» στις 7 Ιανουαρίου. Αλλού γράφει ότι ο «πρύτανης» του «πανεπιστημίου» ανατολικής Μεσογείου απάντησε ότι δεν ευθύνονται αυτοί για ελλείψεις στις υποδομές των κτιρίων των οικοτροφείων στον χώρο του «πανεπιστημίου» που έγιναν με τη μέθοδο του ΒΟΤ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Τ/κ ηγέτης επέστρεψε στη «βουλή» τη «νομοθεσία» για το «συμβούλιο ελέγχου και καθοδήγησης της εθνικής παιδείας».

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Τα ζημιογόνα έντομα έχουν αξία», γράφει ότι επιβεβαιώθηκε πως τα έντομα που μολύνουν και αποξηραίνουν τα παπουτσόσυκα στην περιοχή των Βαρωσίων και της Αμμοχώστου, ανήκουν σε ένα σπάνιο και μεγάλης αξίας είδος για την παραγωγή ουσίας που χρησιμοποιείται στην κοσμετολογία και είναι μια φυσική πηγή χρώματος. Αλλού γράφει ότι τρεις φορές κάποιοι έκαψαν τις καλαμιές σε ποτάμι κοντά στο Παλαίκυθρο, με τον κίνδυνο να προκύψει πυρκαγιά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ατύχημα με αεροπλάνο που χτύπησε με το φτερό αερόσκαλα στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, είχε ως αποτέλεσμα η συγκεκριμένη πτήση για την Κων/πολη να καθυστερήσει 2 ώρες.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Διέλευση προς τον θάνατο ανά πάσα στιγμή!», δημοσιεύει φωτογραφία νεαρών φοιτητών να διασταυρώνουν κεντρικό δρόμο ανεξέλεγκτα, με την εφημερίδα να σχολιάζει ότι αυξάνεται ο αριθμός των «πανεπιστημίων» και των «φοιτητών», αλλά δεν γίνονται υπέργειες διαβάσεις πεζών ούτε στάσεις. Αλλού γράφει ότι εκατοντάδες νεαροί παρακολούθησαν στο φεστιβάλ νέων του «δήμου» Κιόνελι τη συναυλία της 17χρονης ποπ Τουρκάλας τραγουδίστριας Αλέινα Τιλκί. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο νέος «εκλογικός νόμος» εγκρίθηκε από την αρμόδια «κοινοβουλευτική» επιτροπή με πλειοψηφία.

Keywords
Τυχαία Θέματα