Οδηγός λεωφορείου φώναζε σε φοιτητή με αναπηρικό ότι τον καθυστερεί

Ντροπιαστικό περιστατικό σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες εναντίον φοιτητή από τη Σομαλία ο οποίος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ο Μοάντ χρησιμοποιεί το λεωφορείο για να μεταβεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για τα μαθήματα ελληνικών.

Σύμφωνα με τη δημόσια καταγγελία της καθηγήτριας του Αθηνά Βαλδραμίδου, ένας από τους οδηγούς του λεωφορείου του μίλησε άσχημα αναφέροντας του ότι καθυστερεί το λεωφορείο που τον περιμένει να ανέβει και να κατέβει.

Η κα. Βαλδραμίδου φιλοξενήθηκε στο κρατικό ραδιόφωνο

αναφέροντας ότι είναι ένας πολύ αξιόλογος μαθητής.

«Ένιωσε την ανάγκη να το μοιραστεί μαζί μου και δεν είναι η πρώτη φορά που του μιλούν με τέτοιο τρόπο», ανέφερε.

Σημείωσε ότι έχει απευθύνει στην αρμόδια εταιρεία έτσι ώστε να μην ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό.


Αυτούσια η ανάρτηση της

Ο Σομαλός μαθητής μου Μοάντ έρχεται δύο φορές την εβδομάδα με αναπηρικό καροτσάκι μόνος του στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Αγλαντζιά) για τα μαθήματα ελληνικών. Αλλάζει δύο λεωφορεία και χρειάζεται δύο ώρες περίπου για να έρθει στο μάθημα και άλλες δύο για να επιστρέψει εκεί που μένει (Ανθούπολη). Είναι πάντα στην ώρα του, συμμετέχει με ενθουσιασμό στο μάθημα, ένα χαμογελαστό και φωτεινό πλάσμα, ανάμεσα σε άλλα 14 χαμογελαστά και ζεστά πλάσματα της φετινής μας τάξης. Χθες το απόγευμα ήρθε νωρίτερα και μου είπε ότι ήταν πολύ λυπημένος (ήταν φανερό εξάλλου, τα μάτια του ήταν υγρά), γιατί ένας από τους οδηγούς της γραμμής Ανθούπολη-Μακαρίου του μίλησε άσχημα και του φώναζε, γιατί κυκλοφορεί συχνά με το καροτσάκι (το χρησιμοποιεί δηλαδή για τις μετακινήσεις του!!!) και καθυστερεί το λεωφορείο που τον περιμένει να ανέβει και να κατέβει. Τον άκουσα και του ζήτησα συγνώμη και του είπα ότι θα προσπαθήσω να τον βοηθήσω, για να μην ξανατρομάξει με τέτοιες συμπεριφορές. Μου είπε ότι υπάρχουν βέβαια και άνθρωποι που τον βοηθάνε και δεν είναι έτσι. Γιατί είναι ένα γλυκό και καλοπροαίρετο αγόρι. Ευτυχώς για τον Μοάντ, υπάρχει η τάξη, οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριές του που του παρέχουν ένα περιβάλλον ασφάλειας και αποδοχής. Ο άνθρωπος που του φώναξε και τον τρομοκράτησε ας σκεφτεί πώς θα ένιωθε ο ίδιος σε ένα ολότελα ξένο περιβάλλον, αν είχε να δώσει τον ίδιο αγώνα που δίνει ο Μοάντ. Ο Μοάντ, που μαθαίνει άλλη μια γλώσσα εκτός από τις άλλες δύο που ξέρει (αλήθεια ο οδηγός ποιες ξένες γλώσσες μιλάει;), που ξέρει να αστειεύεται, να χαμογελάει και να είναι ευγενικός με όλους!
 

Keywords
Τυχαία Θέματα