Ξεκαθαρίζει μέχρι Παρασκευή το ζήτημα Βουλευτή στη Λεμεσό

Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με τις επόμενες κινήσεις στην υπόθεση του βουλευτή Λεμεσού Γιώργου Παπαδόπουλου, μετά την απόφαση του Ανωτάτου, το οποίο λειτούργησε ως Εκλογοδικείο και αποφάσισε ότι η ανακήρυξή του ως βουλευτή Λεμεσού για το Κίνημα Αλληλεγγύη, είναι άκυρη.

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Κύπρος Κυπριανού, σε συνομιλία με το Sigmalive, ανέφερε ότι βρίσκεται ήδη σε επαφή με τον Γενικό Εισαγγελέα για το συγκεκριμένο

ζήτημα, έτσι ώστε να διερευνήσουν το ποιά θα είναι η επόμενη κίνηση, μετά την απόφαση αυτή.

Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, δεν θα πρέπει να προτρέχουμε με δικές μας αυθαίρετες ερμηνείες για το τι θα ήταν πιο ορθό να γίνει, μιας και ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει τη νομική οδό που θα ακολουθηθεί είναι ο Γενικός Εισαγγελέας και η Νομική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν στο τραπέζι, μεταξύ των οποίων και αυτό της αναπληρωματικής εκλογικής διαδικασίας, ωστόσο το τοπίο θα ξεκαθαρίσει είτε αύριο ή το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, όταν και έχει συνάντηση με το Γενικό Εισαγγελέα.

Το δικαστήριο, δυστυχώς, δεν ξεκαθάρισε στην απόφασή του ποια θα πρέπει να είναι η συνέχεια σε αυτή την υπόθεση, ωστόσο προκύπτει ξεκάθαρα θέμα με την έδρα του Κινήματος Αλληλεγγύη στη Λεμεσό.

Ο πρώην Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Ανωτάτου, με την οποία δικαιώνει την προσφυγή του κ. Μιχαηλίδη, ότι δηλαδή υπήρξε παρανομία σε σχέση με την ανακήρυξη Παπαδόπουλου σε Βουλευτή, μετά την παραίτηση Θεοχάρους για τη συγκεκριμένη θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα