Ο Τζόκοβιτς πέρασε στον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν

Μετά από μία εξαντλητική μονομαχία, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιβλήθηκε με 4-6, 6-3, 6-1, 6-3 επί του Μονφίς και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν.



Κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες αγωνίστηκαν οι κορυφαίοι τενίστες κατά τη διάρκεια του πρωινού προγράμματος του Αυστραλιανού Όπεν την Πέμπτη (18/1). Ο υδράργυρος "φλέρταρε" με τους 40 βαθμούς Κελσίου και δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους αθλητές.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα έγιναν στον αγώνα του Τζόκοβιτς με τον Μονφίς.

Ο Σέρβος επικράτησε

με 4-6, 6-3, 6-1, 6-3, με τους δύο αθλητές ωστόσο να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα από τη ζέστη. Μάλιστα, ο Γάλλος ένιωθε ζαλάδες και είχε αρκετά προβλήματα όσο περνούσε ο αγώνας, με την απόδοσή του να πέφτει σταδιακά.

Ο Μονφίς μπήκε καλύτερα στο ματς και με διπλό break κατάφερε να προηγηθεί με 3-0 game, με τον Τζόκοβιτς να απαντά με τον ίδιο τρόπο και να φτάνει στο 3-3. Στη συνέχεια, όμως, ο Μονφίς έκανε break back, προηγήθηκε με 4-3, κράτησε το σερβίς του για το 5-3 και στη συνέχεια κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-4.

Από εκεί και πέρα όμως άρχισαν τα προβλήματα για τον Μονφίς. Ο Γάλλος είχε έντονες ζαλάδες, ζήτησε και τη βοήθεια του γιατρού για να μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα, ενώ φρόντιζε συνεχώς να ρίχνει νερό στο πρόσωπό του. Από την πλευρά του και ο Τζόκοβιτς έδειξε να αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα, σε μικρότερη όμως κλίμακα και έτσι κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή, αφού πήρε τα επόμενα τρία σετ και μαζί την πρόκριση στον τρίτο γύρο του τουρνουά.

Keywords
Τυχαία Θέματα