Ο Τόνις Κωνσταντινίδης για τον Βεζένκοφ και ΑΠΟΕΛ (Ηχητικό)

Με αφορμή την επιλογή του Αλέξανδρου Βεζένκοφ στο 57 των φετινών Ντραφτ από τους Νετς μίλησε στο Ράδιο Πρώτο ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ Τόνις Κωνσταντινίδης ο οποίος βάφτισε τον χαρισματικό καλαθοσφαιριστή. Παράλληλα ο Κύπριος προπονητής αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό των γαλαζοκιτρίνων.

Μερικά απ’ όσα είπε για Βεζένκοφ ο Τόνις Κωνσταντινίδης:

«Ο Αλέξανδρος μας εκπλήσσει ευχάριστα. Βλέποντας τον τα δύο τελευταία χρόνια στην Μπαρσελόνα έκανε

τεράστια πρόοδο ειδικά στην φετινή σεζόν.

«Από μικρός ρίσκαρε και πέτυχε. Όταν βρισκόταν στο ΑΠΟΕΛ θα έπρεπε να πάρει μια απόφαση εάν θα πάει στον Μαννουλίδη ή στον Άρη και η πορεία του γνωστή. Εδώ και χρόνια ήθελε να πάει να δοκιμαστεί. Δεν το περίμενε και ήταν ευχάριστη έκπληξη. Πλέον μένει να δούμε εάν θα κάνει χρήση του δικαιώματος που έχουν οι Νετς να τον εντάξουν στο ρόστερ τους όμως θεωρώ πως θα πρέπει μένει ένα με δύο χρόνια ακόμα στην Μπαρσελόνα».

«Έχει τα μπασκετικά προσόντα από πλευράς ποιότητας. Πολύ λίγοι ξέρουν το μπάσκετ που ξέρει ο Αλέξανδρος. Χρειάζεται να βελτιώσει την σωματοδομή του και θεωρώ πως ήδη κάνει βήματα».

«Τεράστια τιμή για τον Αλέξανδρο για να πετύχει αυτό που πέτυχε. Πέρασε δύσκολα η οικογένεια του και είναι τεράστια δικαίωση».

«Το μεγαλύτερο προσόν του είναι ο τρόπος που σκέφτεται μπασκετικά. Κάνει αργά και σταθερά βήματα. Τα μυαλά του δεν πήραν αέρα αυτό φάνηκε ακόμα με το άκουσμα ότι πήρε θέση στα ντραφτ στο 57 απλά έσκυψε το κεφάλι και θέλει να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά να πετύχει».

«Ο μεγαλύτερος εχθρός των αθλητών είναι ο ίδιος ο γονιός του. Λόγω του ότι υπάρχει υπερβάλοντας ζήλος φέρνει αντίθετα αποτελέσματα».

«Μιλάμε στο τηλέφωνο αλλά λόγω υποχρεώσεων μου δεν τον είδα ακόμα στην Μπαρσελόνα. Είναι αξιοθαύμαστο αυτό που συμβαίνει με τον Αλέξανδρο και δεν χρειάζεται να τον συμβουλέψει κάποιος ιδιαίτερα».

Για τον προγραμματισμό του ΑΠΟΕΛ είπε: «Ο προγραμματισμός μας έχει προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Έχει ανανεωθεί το συμβόλαιο του Κασκίρη, ο Βασίλης Κούνας έχει ήδη συμβόλαιο ενώ κλείσαμε και κάποιους νεαρούς όπως ο Καραμπατάκης ενώ βρισκόμαστε και με κάποιους άλλους. Θέλουμε να κρατήσουμε τους Παντούρη και Κοιλαρά κάτι που θα διαφανεί τις επόμενες βδομάδες. Θέλουμε να κάνουμε ένα δυνατό κορμό από Κύπριους και έμπειρους παίκτες με πάντρεμα νεαρών και φιλόδοξων παικτών. Ήδη έχουμε κλείσει 4 ξένους παίκτες και όταν κλείσουμε και τον 5ο θα τους ανακοινώσουμε επίσημα σε μεταγενέστερο στάδιο.Έχουμε περιορισμένο μπάτζετ και θέλαμε να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Με μόνο 6 ομάδες και με άδεια γήπεδα είναι δύσκολο να πείσεις τους ξένους να έρθουν στην Κύπρο. Το οικονομικό δεν ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα