Ο Συνεργατισμός ζητάει περιθώριο από τους εργαζόμενους

Τρεις μήνες περιθώριο ζητά η διοίκηση του Συνεργατισμού από τις συντεχνίες, προκειμένου να διαχειριστεί τις αξιώσεις των εργαζομένων για ενιαία συλλογική σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους, μετά και τη συγχώνευση των ΣΠΙ, καθώς και ενιαίο μισθολόγιο, εν όψει της εξαγγελίας για απεργιακά μέτρα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της StockWatch, στην οποία μίλησε ο Γενικός Γραμματέας της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων της ΣΕΚ

Ελισσαίος Μιχαήλ, τα οποιαδήποτε μέτρα δεν είναι αυτοσκοπός. Διερωτήθηκε, ωστόσο, γιατί η ΣΚΤ ζητά την αναστολή ενός διαλόγου που εκκρεμεί από τον Σεπτέμβριο του 2016.

«Εάν οι εργαζόμενοι αποφασίσουν τη λήψη μέτρων, τότε θα δώσουμε στην εργοδοτική πλευρά ένα χρονικό περιθώριο δέκα ημερών, στο οποίο η ΣΚΤ θα έχει την ευκαιρία να κατέλθει σε διάλογο για επίλυση της διαφοράς», είπε ο κ. Ελισσαίου.

Εν τω μεταξύ, αυτή την Τετάρτη ολοκληρώνεται η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας προκειμένου να ανοίξουν οι πόρτες για τη λήψη απεργιακών κινητοποιήσεων, με 2.000 μέλη της ΣΕΚ, της ΠΕΟ και της ΠΑΣΥΔΥ να προσέρχονται στην κάλπη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην ΣΚΤ απασχολούνται ακόμη 500 εργαζόμενοι μέλη της ΕΤΥΚ.

Επιπλέον, εκείνο που προκύπτει από τα λεγόμενα του Διευθυντή Διεύθυνσης Στρατηγικής και Ανασχηματισμού του Συνεργατισμού Γιάννου Σταυρινίδη, αναφέρει το δημοσίευμα, μεταξύ των δύο πλευρών θα εξευρεθεί λύση, αλλά απηύθυνε έκκληση στις συντεχνίες να αναμένουν ακόμη τρείς μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ένταξης του Συνεργατισμού στο ΧΑΚ.

Εξέφρασε, δε, την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει εξορθολογισμός όλων των ωφελημάτων που διεκδικούν οι εργαζόμενοι, σημειώνοντας ότι δεν είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή, καθώς, όπως εξήγησε, ο Συνεργατισμός βρίσκεται ενώπιον δύο ιστορικών πτυχών για την τράπεζα: Την εφαρμογή της συγχώνευσης και την ένταξη της στο ΧΑΚ, με χρονοδιάγραμμα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

«Με την ένταξη μας στο ΧΑΚ, θα είμαστε σε θέση να μπούμε σε ένα ουσιαστικό διάλογο με το συνδικαλιστικό κίνημα», σημείωσε ο κ. Σταυρινίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα