Ο Σταύρος Μαλάς θα στηρίξει την πόλη της Λάρνακας

Επίσκεψη στον Δήμο Λάρνακας πραγματοποίησε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Λάρνακας Αντρέα Βύρα, δημοτικούς συμβούλους και εργαζόμενους στο Δημαρχείο της πόλης.

Ο Σταύρος Μαλάς διαβεβαίωσε τις δημοτικές αρχές ότι ανάμεσα στις προτεραιότητες της διακυβέρνησής του είναι η στήριξη της πόλης του Ζήνωνα, με την παραχώρηση κατ’ εξαίρεση αντισταθμιστικής οικονομικής στήριξης, ως αποζημίωση για την επιβάρυνση που υπόκειται η πόλη και επαρχία Λάρνακας

από τις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και το διεθνές αεροδρόμιο.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς εισηγήθηκε τη δημιουργία στη Λάρνακα Σχολής εκπαίδευσης προσωπικού της τουριστικής βιομηχανίας, ώστε να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες στον τομέα και διαβεβαίωσε ότι και αυτό το θέμα θα αποτελέσει προτεραιότητα. Αναφέρθηκε, επίσης, στα θέματα της υγείας, υπογραμμίζοντας ότι «μας ανησυχεί πάρα πολύ τι συμβαίνει στα νοσοκομεία. Στον δικό μας σχεδιασμό, πρόσθεσε, υποσχόμαστε ότι το Νοσοκομείο Λάρνακας θα αναβαθμιστεί, θα ενισχυθεί και θα είναι νοσοκομείο αναφοράς, το οποίο θα συνδέει τη Λάρνακα με την Αμμόχωστο».

Στήριξη στους κτηνοτρόφους

Στα πλαίσια της περιοδείας του στη Λάρνακα, ο Σταύρος Μαλάς, νωρίτερα σήμερα, επισκέφθηκε την κτηνοτροφική περιοχή Αραδίππου, θέτοντας τον τομέα της κτηνοτροφίας πολύ ψηλά στις προτεραιότητες. Όπως υπογράμμισε, «για μας η κτηνοτροφία, βασισμένη στην επιστήμη και στη σωστή αναβάθμιση, αποτελεί εθνική προτεραιότητα».

Δεν νοείται μια χώρα η οποία είναι και ημικατεχόμενη και έχει τεράστιες ανάγκες από παραγωγή και κρέατος και γάλακτος, να μη δώσει πολύ μεγάλη σημασία στη γαλακτοπαραγωγή, συνεπεία και της κατάθεσης του φακέλου για το χαλλούμι. Θα έχουμε ένα πολύ ολοκληρωμένο πλάνο δημιουργίας ειδικών κτηνοτροφικών μονάδων, με γενετικά βελτιωμένα ζώα, έτσι ώστε να αυξήσουμε τη γαλακτοπαραγωγή και να είμαστε συμβατοί με τον φάκελο που έχει κατατεθεί, υπογράμμισε ο Σταύρος Μαλάς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα