Ο Ρούνεϊ την πόνεσε, ο Στέρλινγκ την έσωσε!

Στην επιστροφή του στο Μάντσεστερ, ο Γουέιν Ρούνεϊ σκόραρε για 200η φορά στην Premier League και 12η απέναντι στους «πολίτες», όμως ένα γκολ του Στέρλινγκ έσωσε τον πόντο για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα (1-1).

Πάντα είχε μία ξεχωριστή… αδυναμία στην Μάντσεστερ Σίτι. Απέναντι της σκόραρε το 50ό, το 100ό και το 200ό του γκολ

στην Premier League. Έχει πετύχει 12 γκολ απέναντι της, εκ των οποίων τα 8 στα ντέρμπι του Μάντσεστερ, όπου είναι δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Μπόμπι Τσάρλτον. Ο Γουέιν Ρούνεϊ πήγε να τιμωρήσει ξανά τους «πολίτες», οι οποίοι όμως αν και έπαιζαν με παίκτη λιγότερο για ένα ημίχρονο έσωσαν τον βαθμό με γκολ του Στέρλινγκ στο τέλος (1-1).

Η Έβερτον έφυγε με την πίκρα στο στόμα για μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία για ένα μεγάλο διπλό, όμως η Σίτι ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μπορεί να έπαιξε το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο λόγω αυστηρής αποβολής του Γουόκερ στο τέλος του πρώτου μέρους, όμως η εικόνα του ματς ήταν σαν να είχε αυτή παίκτη περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο!

Υπό το βλέμμα του Ζοσέ Μουρίνιο που βρέθηκε στο γήπεδο και κόντρα στην ροή του ματς, ο Γουέιν Ρούνεϊ με αριστερό σουτ (35’) έβαλε την Έβερτον μπροστά στο σκορ, όμως τα «ζαχαρωτά» δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, απέναντι στην πολύ πιεστική Σίτι του Γκουαρντιόλα, που τελείωσε τον αγώνα με 20 τελικές και πάνω από 65% κατοχή.

Ο Στέρλινγκ ήταν πρωταγωνιστής σε αρκετές χαμένες ευκαιρίες, όμως 9 λεπτά πριν το τέλος εξιλεώθηκε όταν πήρε την απομάκρυνση του Χόλγκεϊτ και με ψύχραιμο βολέ έκανε το 1-1 (81’).

Η αποβολή του Σνάιντερλιν (88’) επίσης με αυστηρή δεύτερη κάρτα έφερε ξανά αριθμητική ισορροπία, όμως ο χρόνος ήταν απελπιστικά λίγος για την Μάντσεστερ Σίτι, που διατήρησε πάντως το αήττητο, σπάζοντας ένα σερί 442 λεπτών χωρίς γκολ για την άμυνα της Έβερτον.

Keywords
Τυχαία Θέματα