Ο Ρονάλντο απειλεί Ιγκουαίν και Ζόνας

Αυτή τη στιγμή ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι τρίτος στον πίνακα (29 γκολ) πίσω μόνο από Ιγκουαίν (Νάπολι) και Ζόνας (Μπενφίκα), και οι δύο με 30 γκολ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είδε απροσδόκητα να ευνοείται η διαδρομή του στην κορυφή. Ο Ιγκουαίν τιμωρήθηκε αυτή την εβδομάδα με τέσσερα παιχνίδια, εξαιτίας της αποβολής του στο ματς με την Ουντινέζε και την φραστική επίθεση που έκανε στον διαιτητή. Δεν θα επιστρέψει πριν από τις 2 Μαίου, στο ματς με

την Αταλάντα. Ο Ζόνας αναμένεται να αγωνιστεί απόψε στην επίσκεψη της Μπενφίκα στην Κοίμπρα για να αντιμετωπίσει την Ακαντέμικα. Ο Βραζιλιάνος φαίνεται να είναι η μεγάλη απειλή για την Κριστιάνο Ρονάλντο. Υπάρχει, επίσης, ένας άλλος παίκτης με 30 γκολ, ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς, αλλά ο Σουηδός πρέπει να αποκλειστεί επειδή οι κανόνες του «Golden Boot» ορίζουν ότι τα γκολ στη Γαλλία πολλαπλασιάζονται με 1,5 ενώ στην Ισπανία, Αγγλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Πορτογαλία με 2. Για τον ίδιο λόγο επίσης δεν υπολογίζεται ο ισραηλινός (Μακάμπι), που έχει τα ίδια γκολ (29) με τον Πορτογάλο, αφού ο συντελεστής είναι 14,5.

Πίσω από τον Ρονάλντο σε απόσταση τριών γκολ είναι ο Λουίς Σουάρες και τεσσάρων ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ενώ ο Ομπαμεγιάνγκ έχει 23 και ο Μέσι με τον Χάρι Κέιν από 22 γκολ. Ο Ζόνας έχει σημειώσει 12 γκολ στα 10 τελευταία ματς στην Primeira, μόνο ένα λιγότερο απ΄όσα πέτυχε ο Ρονάλντο την ίδια περίοδο. Ομως ο Πορτογάλος μπροεί να είναι αισιόδοξος απόψε, αφού σε τρία ματς με την Ειμπάρ, έχει πετύχει 4 γκολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα