Ο Ρόκα ήταν εκεί και του λύθηκαν οι απορίες

Η επίσημη ανακοίνωση της επιστροφής του είχε προηγηθεί, αλλά η παρουσία του Τσάβι Ρόκα στην Αρένα για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα σηματοδότησε ουσιαστικά την έναρξη της δεύτερης θητείας του στο πόστο του αθλητικού διευθυντή των Λαρνακέων.

Σχεδόν μια τριετία μετά την ολοκλήρωση της πρώτης (καλοκαίρι 2018) ο Καταλανός αντιλήφθηκε προφανώς πόσα (πολλά) έχουν αλλάξει στο διάστημα της απουσίας του: από το ίδιο το γήπεδο μέχρι την ομάδα που το χρησιμοποιεί ως έδρα.

Αν ο Ρόκα είχε απορίες

για το πώς η κυπελλούχος του 2018 θα συμπληρώσει μια διετία εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, το 0-2 από τον Απόλλωνα θα πρέπει να του τις έλυσε όλες. Όπως συχνά (συχνότατα) έχει συμβεί στην τρέχουσα περίοδο, η ΑΕΚ ήταν ένα σύνολο που ήθελε μεν, αλλά δεν μπορούσε.

Δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποίησε. Περιόρισε την ανάπτυξη και την επιθετική δραστηριότητα του αντιπάλου, αλλά του «δώρισε» δύο γκολ κι ένα πέναλτι. Μπήκε άριστα προετοιμασμένη στο παιχνίδι (όπως δήλωσε ο Ζοέλ Μαλ), αλλά… κατέρρευσε, όταν αυτό της «στράβωσε».

Οι «κιτρινόμαυροι» που παραλαμβάνει ο Ρόκα εν έτει 2021 έχουν μεν αρκετές αξιόλογες μονάδες, ελάχιστες όμως αληθινά ξεχωριστές και ακόμη πιο λίγες ισχυρές-ηγετικές προσωπικότητες. Όσοι το αμφισβητούν, ας αναλογιστούν ποιος βγήκε μπροστά να σύρει το κάρο από τη λάσπη μετά το 0-2 κι ενώ απέμενε σχεδόν ένα ημίχρονο…

Τούτου δοθέντος ο αριθμός και οι θέσεις των νεοφερμένων το προσεχές καλοκαίρι έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Πρώτο ζητούμενο είναι όσοι αποκτηθούν να έχουν το «μέταλλο» που απαιτείται σ’ έναν σύλλογο που φιλοδοξεί να λογίζεται διεκδικητής τίτλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα