Ο ΠτΔ κυρήσσει την έναρξη του 26ου Συνεδρίου ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ

Την έναρξη των εργασιών του 8ου Παγκύπριου Συνεδρίου της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) και του 26ου Συνεδρίου του Κεντρικού Συμβουλίου ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στις 7 απόψε, στη Λευκωσία.

Tα συνέδρια θα διαρκέσουν μέχρι και τις 28 Ιουλίου, και θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά την εναρκτήρια τελετή θα απευθύνουν, επίσης,

χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Επίτροπος για Ανθρωπιστικά θέματα και θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων, Ανδρέας Παπαευριπίδης, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα, Φίλιπ Κρίστοφερ, και η Πρόεδρος της Νεολαίας Αποδήμων Κυπρίων, Αντωνία Σαββίδη. Χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ιωάννης Αμανατίδης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Λευκωσία για να συμμετάσχει στη διοργάνωση.

Την Τετάρτη, 27 Ιουλίου, θα διεξαχθούν η παρουσίαση του προγραμμάτων εργασιών της 26ης συνεδρίας του ΚΣ ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ και η συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου, με απολογισμό του Προέδρου της ΠΟΜΑΚ. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από αρχηγούς ή εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Οι απόδημοι θα ενημερωθούν από τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη σε κλειστή συνεδρία. Θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργο Λακκοτρύπη, και τον Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη.

Το Κεντρικό Συμβούλιο θα τύχει ενημέρωσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Πέμπτη, 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ). Θα συζητηθεί ο συντονισμός και η συνεργασία ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ-ΝΕΠΟΜΑΚ-Ομοσπονδιών, με συμμετοχή της Νεολαίας στις δραστηριότητες των Ομοσπονδιών.

Στη συνέχεια ο Επίτροπος Προεδρίας για θέματα Αποδήμων θα παρουσιάσει την εθνική στρατηγική για τους απόδημους και θα τους ενημερώσει για θέματα αγνοουμένων και εγκλωβισμένων.

Θα γίνει συζήτηση για τα προγράμματα του ΡΙΚ που απευθύνονται στους απόδημους, και στη συνέχεια ενημέρωση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, τον διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς στις συνομιλίες, Ανδρέα Μαυρογιάννη, και θα ακολουθήσει έγκριση ψηφισμάτων.

Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου των Προέδρων ΠΟΜΑΚ, ΠΣΕΚΑ και ΝΕΠΟΜΑΚ, με τη συμμετοχή του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα