Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τους πρέσβεις για τις διαπραγματεύσεις

Τους Πρέσβεις της Δημοκρατίας που υπηρετούν στο εξωτερικό καθώς και τους επικεφαλής των Διευθύνσεων του Υπουργείου Εξωτερικών ενημέρωσε σήμερα σε ό,τι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Οι Πρέσβεις της Δημοκρατίας που υπηρετούν στο εξωτερικό όπως και οι επικεφαλής των Διευθύνσεων του Υπουργείου Εξωτερικών είχαν

σήμερα στο Προεδρικό συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πλαίσιο της ετήσιας καθιερωμένης σύσκεψης των Πρέσβεων.

«Ο Πρόεδρος μας ενημέρωσε για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού και συζητήσαμε επίσης και τρόπους προώθησης των οικονομικών και εμπορικών συμφερόντων της Κύπρου και προσέλκυσης επενδύσεων στην Κύπρο από το εξωτερικό» δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Ζήνων.

Ο κ. Ζήνων ανέφερε πως στο πλαίσιο της συνάντησης ο Πρόεδρος είχε επίσης μια διαλογική συζήτηση με τους Πρέσβεις απαντώντας διάφορες ερωτήσεις ενώ έδωσε και κατευθύνσεις για τον τρόπο χειρισμού διαφόρων θεμάτων.



«Έγινε μια γενική συζήτηση, οι κατευθύνσεις του ΠτΔ δίνονται μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, όμως αυτή η συνάντηση ήταν χρήσιμη με την έννοια ότι ακούστηκαν από πρώτο χέρι ποιες είναι οι προτεραιότητες του Προέδρου, πώς σκέπτεται σε ό,τι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό αλλά σε ό,τι αφορά την προώθηση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων της Κύπρου με άλλες χώρες», σημείωσε ο ΓΔ του ΥΠΕΞ.

Ερωτηθείς κατά πόσο ο Πρόεδρος τους είπε σε ποιους τομείς των διαπραγματεύσεων έχει σημειωθεί πρόοδος, ο κ. Ζήνων αρκέστηκε να αναφέρει πως είναι αυτά τα οποία είναι γνωστά και που τις τελευταίες μέρες έχουν λεχθεί και δημοσίως.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα