Ο Πούτιν συνεχάρη τον Άσαντ για την ανακατάληψη Παλμύρας

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη σήμερα τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ αλ Ασαντ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, για την ανακατάληψη της πόλης της Παλμύρας από το Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

"Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τον ομόλογό του για την απελευθέρωση της πόλης της Παλμύρας που ανακατέλαβαν σήμερα οι Σύροι στρατιώτες από τους τρομοκράτες, τονίζοντας τη σημασία της προστασίας της μοναδικής αυτής

ιστορικής πόλης για τον παγκόσμιο πολιτισμό", ανέφερε ο κ. Πέσκοφ, όπως μετέδωσε σήμερα το RIA Novosti.

Η Παλμύρα, «η νύφη της ερήμου» όπως την αποκαλούν, πριν το ξέσπασμα του πολέμου αποτελούσε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Συρίας αλλά και της Μέσης Ανατολής, προσελκύοντας χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο. Η Αρχαία Πόλη της Παλμύρας με τους μοναδικούς ιστορικούς της θησαυρούς έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την πόλη τον Μάιο του 2015 και επιδόθηκαν σε μαζικές καταστροφές των ιστορικών μνημείων της. Μετά την ανακατάληψη της Παλμύρας αναμένεται να γίνει και ο απολογισμός των καταστροφών.

Πηγή: KΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα