Ο Πανιώνιος νίκησε το… φάντασμα του Παναθηναϊκού

Με τέρμα του Μπακασέτας οι Νεοσμυρνιώτες πήραν τρεις πολύτιμους βαθμούς

Με εμφάνιση… αλά Καμπάλα και μάλλον χειρότερη, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο με 1-0, στο προτελευταίο ματς της 3ης αγωνιστικής της Super League. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε

ο Μπακασέτας στο 34΄ με απευθείας φάουλ.

«Άξιος της τύχης του» ήταν ο Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη, όπου γνώρισε την πρώτη φετινή του ήττα, προβληματίζοντας ακόμη περισσότερο τον κόσμο του. Ομάδα χωρίς… νεύρο και ενέργεια, που νόμιζε ότι με ποδόσφαιρο… τσούκου-τσούκου θα σκοράρει απέναντι στο αμυντικό τείχος του Πανιωνίου, με παίκτες που δεν έκαναν κίνηση προς την μπάλα, που ενώ έβλεπαν ότι δεν μπορούσαν από τα άκρα να μπουν στην περιοχή δεν δοκίμασαν καν να παίξουν από τον άξονα και που δεν είχαν καθαρό μυαλό.

Από την άλλη, ο Πανιώνιος χωρίς να παίξει ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών έκανε το αυτονόητο. Με 11 παίκτες κάτω από τη μεσαία γραμμή στις επιθέσεις του Παναθηναϊκού και με προφανή σκοπό να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κατάφερε να μπει προηγούμενη στ΄ αποδυτήρια από το τραγικό λάθος του Στιλ στο φάουλ του Μπακασέτα. Φάουλ που δεν έκανε ποτέ ο Πράνιτς και «εφηύρε» ο Παππάς, αν και ήταν πολύ κοντά στη φάση!

Ένα σουτ του Καρέλη στο 12΄ ήταν ό,τι είχε να επιδείξει η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου στα πρώτα 45 λεπτά, ενώ ο Πανιώνιος στο πρώτο που επιχείρησε προς την εστία του Στιλ προηγήθηκε. Ο Μπακασέτας στο 34΄ εκτέλεσε από μακριά, η μπάλα αφού αναπήδησε στο έδαφος φάνηκε να ελέγχεται από τον Στιλ, όμως ο Βρετανός τη μάζεψε από τα δίχτυά του (1-0) σε μία άτυχη στιγμή γι΄ αυτόν.

Το γκολ «πάγωσε» τους «πράσινους», που τα… έχασαν εντελώς και δεν ήξεραν πού πατούσαν. Ήταν τέτοιος ο εκνευρισμός τους, που με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους, ο Ζέκα διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τον Παππά (προφανώς για το φάουλ που έδωσε) και προς στιγμή πήγε να δημιουργηθεί επεισόδιο ανάμεσα στον Πορτογάλο και σε παράγοντα που Πανιωνίου που θέλησε να… προστατεύσει το διαιτητικό τρίο.
Το ματς είχε σαφώς πιο γρήγορο ρυθμό στο δεύτερο μέρος, μιας και ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να ισοφαρίσει γρήγορα και στο 58΄ έφτασε κοντά στον στόχο του με το βολέ του Καλτσά έξω από την περιοχή να περνάει λίγο άουτ.

Η ομάδα του Αναστασίου, όμως, μέχρι το 70΄ είχε ακριβώς το ίδιο αγωνιστικό… στιλ, παρά την είσοδο των Καλτσά και Μαρινάκη αντί των Πέτριτς και Λαγού. Όπως και στο πρώτο μέρος, το προβλέψιμο παιχνίδι των «πρασίνων» ήταν «βούτυρο στο ψωμί» για τους «κυανέρυθρους», που δεν κινδύνευσαν καθόλου, έκαναν τις καθυστερήσεις τους κι εκμεταλλευόμενοι τη νευρικότητα των «πρασίνων» και τις διαμαρτυρίες τους προς τον Παππά, έφτασαν στη μεγάλη νίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα