Ο (παλιόφιλος) Γιοβάνοβιτς και το «αγκάθι» που τον κράτησε μακριά από την ΑΕΚ

Το όνομα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κυκλοφορεί για την μετά – Καρέρα εποχή στον πάγκο της ΑΕΚ, χωρίς πάντως να ‘ναι επιβεβαιωμένο πως όντως η Ένωση εξετάζει (και) την προοπτική της συνεργασίας με τον Σέρβο τεχνικό, από την στιγμή που «κλειδώσει» η απόφαση για την αλλαγή προσώπου στον πάγκο.

Το σίγουρο πάντως είναι πως ο 58χρονος προπονητής αποτελεί παλιό γνώριμο του Ίλια Ίβιτς. Έπεσε στο τραπέζι του τεχνικού διευθυντή των «κιτρινόμαυρων» λίγο πριν από την άφιξη

του Μάσιμο Καρέρα στα Σπάτα τον Δεκέμβριο του ΄19.

Ωστόσο εκείνη την περίοδο ο Γιοβάνοβιτς είχε να λαμβάνει ακόμα χρήματα από την τελευταία συνεργασία του με την Αλ Νασρ στο πλαίσιο του διακανονισμού που έγινε μεταξύ των δύο πλευρών κι έπειτα από το μεταξύ τους διαζύγιο τον Δεκέμβριο του ΄18.

Αν έπιανε δουλειά στην ΑΕΚ, αυτομάτως θα έχανε το πλήρες ποσό της υψηλής αποζημίωσης κι αυτός ήταν ο κύριος λόγος που αποδυνάμωσε την υποψηφιότητά του για τον πάγκο της Ένωσης.

Για την ιστορία, συν τω χρόνω ο Γιοβάνοβιτς ανέλαβε το τιμόνι της Εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, απ’ όπου αποχώρησε μετά από έξι μήνες λόγω της πανδημίας και χωρίς να κοουτσάρει ούτε σε ένα επίσημο παιχνίδι. Έκτοτε, κυκλοφορεί ελεύθερος.

Να θυμίσουμε πως διαθέτει πλούσιο ελληνικό ιστορικό από την δεκάχρονη θητεία του (1989-99) στον Ηρακλή τα χρόνια της ποδοσφαιριστής καριέρας του κι ενώ κρέμασε τα παπούτσια του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Προσέφερε τις υπηρεσίες του στον «Γηραιό» και από την άκρη του πάγκου σε δύο διαφορετικές θητείες, τις σεζόν 2002-03 (18 ματς) και 2007-08 (22 ματς).

Εκτός από τον Ηρακλή, πέρασε και από τον πάγκο της Παναχαϊκής (23 αγώνες) την περίοδο 2005-06.

«Έχτισε» το όνομά του στον ΑΠΟΕΛ την πενταετία (2008-13) με κατακτήσεις τίτλων και συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ, με αποκορύφωμα την επική πορεία μέχρι τους «8» της διοργάνωσης το 2012.

Ώσπου το καλοκαίρι του 2013…κολύμπησε στα πετροδόλαρα της Αλ Νασρ.

Το πρώτο διαζύγιο με την ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήρθε τον Οκτώβριο του 2016. Τον Γενάρη του 2018 επέστρεψε στον πάγκο της ίδιας ομάδας και έκατσε για 11 μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα