Ο Οζτούρκ τα βάζει με τον Τσαβούσογλου για νησιά του Αιγαίου

Ο γνωστός για τις ακραία εθνικιστικές του απόψεις, βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), Γιλμάζ Οζτούρκ, ήρθε εκ νέου σε σκληρή αντιπαράθεση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών για τα νησιά του Αιγαίου.

Κατά την ενημέρωση από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της τουρκικής βουλής για τα πεπραγμένα το 2017 και τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής το 2018, ο Τούρκος βουλευτής της αντιπολίτευσης κατηγόρησε πάλι την κυβέρνηση ότι δείχνει αδιαφορία

για τα υπό κατοχή νησιά του Αιγαίου από την Ελλάδα.

Όπως είπε: «Έρχεται ο Έλληνας πρωθυπουργός, έρχεται ο υπουργός Άμυνας. Χτίζουν εκκλησίες. Στρατιωτικές μονάδες πηγαινοέρχονται. Προσβάλλουν συνεχώς τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτή της χώρας και κάνουν το σόου τους. Γιατί δεν δώσατε νότα διαμαρτυρίας για όλα αυτά;»

Ο Τσαβούσογλου αποφεύγοντας να του απαντήσει στο ερώτημα αυτό, αντί αυτό του υπενθύμισε τις προσπάθειες που έκανε το υπουργείο Εξωτερικών, να τον απελευθερώσει, όταν είχε συλληφθεί όμηρος των τζιχαντιστών στο τουρκικό προξενείο στη Μοσούλη μαζί με άλλους 43 ανθρώπους για 101 ημέρες το 2014.

Μάλιστα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών του είπε «πόσες φορές ήρθες και χτύπησες την πόρτα μου για να γίνεις πρεσβευτής;». Ο Γιλμάζ τότε του απάντησε ότι «όταν ήμουν αιχμάλωτος, μας πουλήσατε στον ISIS».

Μάλιστα ο Γιλμάζ Οζτούρκ σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών εγκατέλειψε την αίθουσα της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα